• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Ny AGF-signing: Jeg havde også muligheder i Tyskland og Holland

Foto: AGF

Frederik Tingager var en eftertragtet herre, inden han skiftede til AGF. Men hvor andre udlandsprofessionelle gerne vil forblive netop det, ville Tingager gerne hjem til Danmark. Men ikke helt hjem til OB, hvor han slog igennem.

Af Anders Dehn

I sidste uge lagde Frederik Tinager et billede på det sociale medie Instagram. På det sidder han med en bunke papirer foran sig og med en kuglepen i hånden. Det ligner, hvad det er: en kontraktunderskrivelse.

Fodboldstorken Tingager satte sine kragetæer på aftalen med AGF, selv om han kunne have valgt flere andre klubber.

Læs også: Medie: AGF-nyindkøb afviste Brøndby

- Selvom jeg havde muligheden for at blive i udlandet eller vælge andre danske klubber, var det helt afgørende for mig, at finde tilbage til den grundlæggende glæde ved spillet. Det er det, jeg føler, jeg får nu, skrev han i den tekst, der ledsagede billedet.

TV3 Sport afslørede allerede tirsdag, at Brøndby IF forsøgte at hente ham, og Tingager bekræftede, at han havde holdt møde med klubben, men ikke at de havde forhandlet kontrakt. Derudover var der interesse syd for grænsen.

Læs også: AGF-signing: Evigt taknemmelig for at blive kasseret i Brøndby

- Det var primært Tyskland, og så havde jeg også i Holland. Når man har været et år i Tyskland, så lægger folk lidt mere mærke til en. Nu kan jeg også begå mig i det tyske og har vænnet mig til disciplinen og træningsmængden, som kom bag på mig. Så jeg var også et oplagt emne i Tyskland, men jeg havde brug for at finde en træner og en klub, der virkelig troede på mig, og det kunne jeg mærke, at AGF gjorde, siger Frederik Tingager til tipsbladet.dk.

- Og så havde jeg ikke mod på at tage et andet sted hen i Tyskland, hvor man var lidt fifty-fifty, om man var købt eller ej. Jeg havde bare brug for noget sikkerhed, og det synes jeg, jeg får her.

Han ville dog heller ikke have for meget sikkerhed. For selv om en række OB-fans har udtryk ærgrelse over, at Tingager ikke vendte tilbage til Fyn, hvor karrieren tog fart, ville det have været for meget af det gode, vurderede den høje midtstopper.

Hvofor blev det ikke OB? Du måske slet ikke muligheden?

- Nu skal jeg passe på ikke at sige for meget, men der var jo lidt skriverier. Men jeg kan godt forstå det. Jeg slog igennem i OB, men jeg tror, det havde været lidt for meget at tage hjem, for så var man lidt for sikker. Jeg føler også, at jeg kun kunne skuffe, siger han.

- Jeg havde også brug for at prøve noget nyt, og først og fremmest tænkte jeg på mig selv. Det skal man i det her game, og så er der mange, der siger noget andet, men det kan jeg slet ikke forholde mig til. Det har jeg i hvert fald lært. Alt det, som andre tænker og skriver, kan man ikke bruge energi på. For mig var det bare vigtigt at mærke, hvad jeg helst ville, og det var AGF.

Ikke udlandet for enhver pris
Frederik Tingager forlod OB til fordel for Eintracht Braunschweig i januar 2018 og nåede altså lige godt et år i tysk fodbold. Mens flere af hans danske kollegaer nærmest kan give det indtryk, at de vil blive i udlandet for enhver pris, når først de er nået derud, ser den nykårede AGF'er det bestemt ikke som en fiasko at vende tidligt hjem til Danmark.

- Jeg kan godt forstå, at der er mange, der gerne vil blive ude, for det er utrolig fedt med så mange tilskuere på lægterne. Især i Tyskland var det jo helt vildt mange tilskuere, man spillede foran. For mit eget vedkommende tænkte jeg mere karrieremæssigt. Jeg har da også mod på at prøve det igen på et tidspunkt, men nu skal jeg på ret køl og hjælpe AGF med at nå deres mål, og så må vi se, hvad der sker langt ude i fremtiden, siger han.

- For mig har der slet ikke været fokus på at blive ude. Nu har jeg oplevet det, og jeg har oplevet en masse gode ting, og hvis du spurgte mig for to år siden, havde jeg aldrig troet, jeg skulle stå og sige, at jeg havde været i udlandet, så det kan gå utrolig hurtigt. Men for mig var det ikke vigtigt at blive ude. Det var vigtigt at få det godt igen personligt og være tæt på familien.

Den næste måneds tid skal for Frederik Tingagers vedkommende gå med at komme i den rette form til at spille Superliga-fodbold. Han har kun fået 31 minutters førsteholdsfodbold siden slutningen af oktober.

Her kan du læse om hans rædselsafslutning på tiden i Tyskland.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.