• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Ny anfører udpeget i Lyngby: Spillerne har selv stemt om det

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Kasper Enghardt er ny Lyngby-anfører, efter spillertruppen og staben har stemt sig frem til det. Derudover er tre spillere valgt som reservekaptajner.

Af Anders Dehn

Martin Ørnskov gik denne sommer på fodboldpension, så Lyngby Boldklub skulle bruge en ny anfører. Det valg faldt på Kasper Enghardt. Og her er der tale om et valg i bogstavelig forstand.

32 personer fra Lyngbys førsteholdstrup og trænerstab stemte nemlig om den nye kaptajn. Flest stemmer gik altså til Enghardt, der har rig erfaring med anførerhvervet. Som 21-årig fik han samme tjans i FC Helsingør.

Læs også:Optakt: Lyngby Boldklub - AaB

Enghardt er dog ikke ene om ansvaret. Lyngby har valgt en anførergruppe på i alt fire spillere, og klubben fortæller, at de tre øvrige - Thomas Mikkelsen, Frederik Winther og Frederik Gytkjær - også skal bære bindet fra tid til anden i Superliga-kampene.

- I den kommende sæson vil vores fire valgte anførere dele anførerbindet for at vise, at vi står sammen om at løfte lederskabet. Dermed vil eksempelvis Winther godt kunne have bindet, selvom Enghardt spiller. Dette er blevet besluttet i samarbejde med spillerne, og jeg er meget glad for den samlede løsning og anførergruppens udformning, siger cheftræner Christian Nielsen.

Læs også:Lyngby BK forlænger med alsidig spiller

Kasper Enghardt får første kamp som ny anfører på søndag, når Lyngby åbner sin Superliga-sæson mod AaB. Cheftræner Nielsen glæder sig over, at valget fandt sted på demokratisk vis.

- At være anfører i en Superliga-klub er et stort og vigtigt erhverv for en trup. Jeg er meget glad for sammensætningen af gruppen. Vi har nemlig en gruppe af forskelligheder, der sammen repræsenterer og kender klubbens og holdets kultur og værdier. Alle spillerne og staben har givet deres stemme, så at kunne sammensætte anførergruppen ud fra medbestemmelse giver mening for os, siger han.

Læs også:Overblik: Superligaens kontraktfrie spillere

Læs også:Alt om Lyngby Boldklub: Halvdelen af målene skal erstattes

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus