• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Ny Brøndby-assistent: Jeg kender forskellen på cheftræner og assistent

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Superliga-klubben Brøndby IF har sat et nyt trænerteam med Niels Frederiksen i spidsen. Han får sig Martin Retov og Jesper Sørensen som assistenter. Sidstnævnte glæder sig til igen at trække i arbejdstøjet efter et år i Canada, hvor fodbolden ikke har været førsteprioriteten.

Af Kenneth Jensen

Det seneste år har Jesper Sørensen brugt i Canada, langt væk fra de danske græsbaner og uden den store adgang til kampe fra dansk fodbolds bedste række.

Men når han på fredag vender tilbage til Danmark, venter en ny virkelighed for den tidligere Silkeborg- og FC Fredericia-træner, der er blevet ansat som assistent for Niels Frederiksen i Brøndby IF. Et job, han skal varetage sammen med Martin Retov.

Jesper Sørensen har efterhånden raget en stor del erfaring til sig fra blandt andet cheftrænerjob i Silkeborg IF og FC Fredericia, og det var nemt at sige ja, da han fik muligheden.

- Det er en fantastisk klub. Efter danske standarder er det en stor og betydningsfuld klub, hvor der er mange forventninger, og hvor mange har meninger. Det bliver spændende for mig, som selvfølgelig kender Brøndby, men ikke indefra. Og så glæder jeg mig til samarbejdet med de mennesker, der er i klubben, ikke mindst Niels og Martin (Frederiksen og Retov), og også alle de andre fra fysser til målmandstræner. Der bliver mange mennesker at arbejde sammen med, siger Jesper Sørensen til tipsbladet.dk.

Brøndbys kommende assistenttræner fortæller, at det tog noget tid, før det hele endte med at falde på plads, fordi Jesper Sørensen bosætter sig i Aarhus, når han vender tilbage til Danmark om en uge, og skal have det hele til at passe i forhold til familien.

- Vores børn skal hjem og gøre deres ungdomsuddannelser færdige, så det er en familiebeslutning. Men vi tror på, det kan lade sig gøre, og det er klart, at jeg kommer til at være en stor del af arbejdsugen i København, siger han.

Modsat andre trænere kommer Jesper Sørensen ikke fra en lang og hård sæson - Jesper Sørensen har brugt det seneste år på den anden side af kloden, hvor han har været med sin familie i Canada. Her har fodbold ikke været i første række.

- Jeg har kun set nogle kampe hist og pist, men jeg har for eksempel ikke købt mig adgang (til Superligaen) via nettet. Det her år har ikke været for at se fodbold. Den fodbold, jeg har fulgt lidt med i, har været den herovre. MLS og Toronto. Det er større herovre, end folk går og tror. Toronto er jo et kæmpe område - der er seks millioner mennesker i Greater Toronto Area - og det har været spændende at se, hvordan det hele er blevet orkestreret, og hvordan de gør tingene. Der er kulturelt også mange forskellige ting.  

Jesper Sørensen får kort tid til at finde sig til rette i Brøndby, når han kommer hjem til Danmark.

Sommerferien er altid kort i Superligaen, og Brøndby møder ind og starter træningen den 19. juni. Klubben har træningskampe, starter i Europa League-kvalifikationen den 11. juli, og Superligaen indledes i weekenden omkring den 14. juli. Der er altså ikke meget tid til at finde sig til rette.

Samtidig møder Niels Frederiksen ind lidt senere, fordi han har aktiviteter med U21-landsholdet til U21-EM i Italien, og da cheftræneren og Jesper Sørensen faktisk ikke har arbejdet sammen tidligere og heller ikke har et voldsomt stort kendskab til hinanden, skal trænerteamet også finde ind i en god arbejdsrytme.

- Vi har været gode kollegaer og talt sammen som gode kollegaer, når vi har mødt hinanden. Men det har også været det. Jeg ser meget frem til at arbejde med ham og Martin, og vi kan forhåbentlig gøre gavn af vores kompentencer. Den samlede retning står Niels for at udstikke, og jeg tror på, det kan blive godt.

- Hvad der skal ske med Brøndby, og hvilke ændringer der skal være, og hvad der skal være af nye ting og sådan, tror jeg, bliver en sag mellem spillerne og Niels i første omgang. Men der er to ting i det: Der er det ideelle billede, og så er der et realistisk billede. For når vi kigger på en opstart med kun 22 dage, inden vi skal i kamp hver tredje dag, er det klart, der er nogle ting, der skal lægges meget vægt på i starten. Og det er nok det fysiske, siger Jesper Sørensen.

Jesper Sørensen har haft flere cheftrænerjob, men han er komfortabel ved at vænne tilbage til rollen som assistent.

- Jeg er udmærket klar over forskellen på cheftræner og assistent. Jeg har ikke noget problem med at være assistent, og jeg har afstemt med Niels.

Udover cheftrænerjobs i SIF og Fredericia har Jesper Sørensen af to omgange været assistenttræner i AGF - Første gang fra 2009 til 2013, anden gang fra juni 2015 til december 2015.

Superliga

Mere Superliga

Fokus