• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Ny FCK-profil stråler: Var det en lille stikpille?

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet zoomer ind på FC Københavns første træningskamp i Portugal mod Elfsborg.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Tipsbladet i Portugal.

FC København havde ikke mange tilskuere at begejstre i deres testkamp mod Elfsborg lørdag aften. Istedet kunne de gøre sig bemærket hos alverdens scouts, som havde taget plads på Estadio Algarve.

Mens solen sænkede sig ned over Algarve kysten, kunne de overvære FC København vinde med 4-1 på mål af Andreas Cornelius, Diogo Goncalves gange to og til sidst Hákon Haraldsson.

Portugiseren fik chancen fra start, mens Jordan Larsson blev bragt i spil i anden halvleg. Tipsbladet sætter herunder lup på testkampen.

FC Københavns plusser:
Andreas Cornelius virker fit og ærgerrig. Han siger selv, at han er ved at være helt tilbage i omrejninger, og det kunne man godt se i den time, som han fik på banen. Han scorede føringsmålet, og var i det hele taget en mundfuld for svenskernes defensiv. Han indgik også fint i de offensive kombinationer, som var en af FCK's styrker. Flere gange i løbet af kampen fik danskerne broderet sig igennem. Det skete blandt andet ved Hákon Haraldsson scoring til 4-1. Islændingen var også en positiv oplevelse.

FC Københavns panderynker:
Jacob Neestrup startede med Elias Jelert på højre back og Diogo Goncalves lige foran ham, mens Hákon Haraldsson og David Khocholava støttede de to, når FC København skulle forsvare. Dén opgave fik kvartetten ikke løst særligt imponerende i specielt første halvleg. Elfsborg var gennem størstedelen af kampen klart farligst i deres egen venstre side, hvor de stod overfor Jelert og co. Det virkede ikke 100 procent afstemt, og gentagne gange kom svenskerne til indlæg. En mirakelredning fra Kamil Grabara var årsag til, at Elfsborg ikke bragte sig foran i første halvleg efter et gennemspil i københavnernes højre side.

De nye drenge:
For en måned siden forlod Diogo Goncalves Portugal efter en lang årrække i Benfica. De kunne ikke længere bruge ham, men det kunne FCK. Lørdag aften viste han sig fornemt frem med to scoringer i sejren over Elfsborg, og det kan da godt være, at kampen i hjemlandet blev brugt til at sende en lille stikpille i retning af Benfica, der så med knap 300 kilometer længere nordpå.

Jordan Larsson kom på banen i anden halvleg, da han afløste Andreas Cornelius efter en times spil. Svenskeren forsøgte sig flere gange med at komme fri, men det blev kun til lige ved og næsten. Han har helt afgjort en fart og teknik, som kan vise sig vigtig for FC København i løbet af foråret.