Video : Tipsbladet
Superliga

Ny FCM-profil blev solgt to gange på få minutter

FC Midtjylland havde virkelig gjort deres forarbejde, inden de tog fat i Adam Gabriel. Han har desuden store forventninger til mødet med Legia torsdag.

På trods af kun at have været i FC Midtjylland i lidt over en uge har Adam Gabriel allerede spillet to kampe for klubben fra Ikast og Herning, så han er blevet kastet ind i det.

Torsdag venter den tredje givetvis, når FCM skal møde Legia i Conference League.

Her er det en kamp, som Adam Gabriel har forventninger om, at FCM nok skal klare. Det fortæller han i et interview med Tipsbladet.

- Jeg tror på, at vi virkelig kan overraske dem. Jeg så kampen fra bænken i 70 minutter (i Herning, red.), og så kom jeg på banen, og jeg tror med henblik på evner og hurtighed, at er vi bedre end dem. Selvfølgelig kommer de til at få opbakning på stadion af fansene, men jeg ved efter min tid her, at der er en stor chance, fortæller Gabriel.

Den tjekkiske back er foruden sine 190 centimeter og sit ar fra et tidligere flækket øjenbryn en gut, som FCM virkelig havde styr på detaljerne omkring, inden de henvendte sig til ham.

- De vidste meget om mig allerede fra den første kontakt. Der var jeg overrasket over, hvor meget de var klar over om mig. De vidste, hvad jeg fik til morgenmad eksempelvis. Måske havde de spioner ude, smiler Gabriel.

Endvidere var det den tidligere OB-spiller Kamil Vacek, som den nye FCM-back havde talt med, inden det blev til et skifte og en kontrakt frem til sommeren 2028.

Det blev til 3-3 i den første kamp for ham mod Legia, som blev fulgt op af et 0-3-nederlag i Farum mod FC Nordsjælland søndag, og Gabriel er klar over, at han har nogle områder, som han skal arbejde på efter skiftet til dansk fodbold.

- Det er hurtigere her, og jeg vil gerne være bedre med i afleveringerne. Jeg vil gerne udvikle mig og være mere på bolden, fortæller tjekken, som dog er sikker på, at han sammen med staben i FCM i løbet af den kommende tid vil kunne fjerne de dårlige ting.

Adam Gabriel er da også bevidst om, at midtjyderne har købt ham med øje for mere end bare at have en ekstra spiller i truppen.

- Jeg ser det her som en stor chance til måske at skifte til en større liga senere. England eller Tyskland, jeg ved det ikke. Det er altid en forretning, ikke? De putter nogle penge i mit navn, og de håber, at de om nogle år kommer til at tjene på det. Jeg håber ikke, at jeg kommer til at skuffe dem, fortæller tjekken.

Selve skiftet til FCM kom fra Hradec Kralove, der tilbage i 2022 havde købt Gabriel fra Sparta Prag. Han blev dernæst købt tilbage og kort tid efter solgt videre til FCM - og det kan han godt selv se er en speciel manøvre.

- Det var bare papirarbejde. Det var forretning. Det var i den kontrakt, som jeg havde med dem. De har skullet betale noget, og efter et par minutter solgte de mig til Midtjylland. Det er ikke noget, der bekymrer mig. Det er ikke mit job, siger han og fortsætter:

- Det handlede bare om penge - og om Sparta ville eller ej. At skifte fra Hradec Kralove, en mindre klub i Tjekkiet, til Midtjylland er noget utroligt, fortæller Adam Gabriel, som tilføjer med et grin, at klubberne kastede ham rundt som en varm kartoffel.

En anden ny FC Midtjylland er André Rømer, som er tilbage i klubben igen efter, at han forlod den i 2018. Læs mere om skiftet tilbage her.