Video : Tipsbladet
Superliga

Ny FCN-træner på plads: Derfor blev det ham

FC Nordsjælland har mandag bekræftet Tipsbladets afsløring, da Jens Fønsskov Olsen er blevet præsenteret som ny cheftræner i klubben.

FC Nordsjælland har været på jagt efter en ny cheftræner, siden Johannes Hoff Thorup rykkede til Norwich. 

Nu er den store jagt forbi. 

FC Nordsjælland har nemlig præsenteret Jens Fønsskov Olsen som den nye cheftræner i Superliga-klubben. 

Tipsbladet afslørede det tidligere mandag. 

Director of Football i FC Nordsjælland, Phil Radley, jubler over den nye cheftræner.

- Vi vidste fra start, at vi havde en topkandidat i Jens, og vi er meget glade for, at vi også har været topprioritet hos Jens blandt de muligheder, han har haft denne sommer. Da det stod klart, at vi skulle have ny cheftræner, gik vi selvfølgelig i gang med at afsøge markedet gennem en grundig proces og målte ham op mod diverse eksterne kandidater. Den proces har bekræftet os i, at Jens er den rette for os.

- Jens har været en del af et særdeles stærkt team, som – nøjagtig ligesom holdet – har været igennem en markant udvikling. Det ser vi frem til at fortsætte med Jens i spidsen. Forfremmelsen af Jens betyder også, at vi kommer til at styrke vores setup med en ny assistenttræner, og det arbejde er allerede i fuld gang, tilføjer Phil Radley.

Tecnical director Alexander Riget supplerer.

- Jens er en dygtig, rolig og erfaren leder, som kender klubben, kulturen, spillerne, staben og organisationen. Han besidder en høj fodboldfaglighed, er dygtig på træningsbanen og har opbygget et indgående kendskab til vores spillestil.

- Derudover besidder han en meget vigtig egenskab i FCN, nemlig en stor erfaring med at arbejde med unge mennesker. Som tidligere akademi-cheftræner og U19-landstræner har han bevist sig som en dygtig og erfaren talentudvikler, der også har cheftrænererfaring på seniorniveau. I kombination med det, vi har set gennem Jens’ tid i Superliga-staben, giver det den rette pakke som den nye cheftræner. Vi har en trup, hvor de næste unge spillere skal træde frem i rækken, og sammenholdt med vores ambitioner om europæisk fodbold er vi glade for, at Jens har takket ja til opgaven.

- Vi så et stort potentiale i Jens allerede for et år siden, da vi hentede ham ind. Siden da har han sammen med resten af staben været igennem en stærk udvikling, hvor han er vokset yderligere. Hans værdier og kompetencer har været det helt rette match, og vi er glade for at have fået bekræftet, at vi så rigtigt i sommer. Vi er stolte over, at udviklingen er gået så hurtigt, og vi glæder os til, at han nu får plads til at folde sig endnu mere ud med endnu mere ansvar, siger Alexander Riget.

49-årige Jens Fønsskov Olsen har indtil nu ageret assistent i FC Nordsjælland, og den rolle fik i sommeren 2023.

Han har tidligere været U19-landstræner for Danmark og træner i Nykøbing FC.