• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Ny klub, samme hovedpine for Andreas Skov Olsen?

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Andreas Skov Olsen meldes meget tæt på Club Brugge - spørgsmålet er, om danskeren her løber ind i de samme problemer som i Bologna?

Af Ole Hoffskov

Det forlyder, at Andreas Skov Olsen er på vej til Club Brugge fra Bologna. Den belgiske storklub betaler angiveligt i omegnen af 50 millioner kroner for den danske landsholdsspiller.

I Club Brugge starter Andreas Skov Olsen på en frisk, men spørgsmålet er, om de samme problemer venter ham i Belgien?

Den altoverskyggende årsag til, at Andreas Skov Olsen vil væk fra Bologna, er, at han ikke passer ind i cheftræner Sinisa Mihajlovic' system. Bologna-bossen spiller 3-5-2. og det er ikke guf for danskeren, der er klart bedst, når han kan husere på en offensiv højre kant i en 4-2-3-1, 4-3-3 eller 3-4-3 som på det danske landshold.

Det er her, det bliver lidt interessant.

Club Brugge har netop fået ny cheftræner i form af hollænderen Alfred Schreuder, der lørdag debuterede med en 2-0-sejr over Sint-Truiden. Og hvordan stillede Schreuder op i sin debut? I en 3-5-2 - samme system, som Andreas Skov Olsen flygter fra i støvlelandet.

Det kan selvfølgelig være, at Alfred Schreuder har en anden formation i tankerne på sigt, men hvis han mener, at 3-5-2 egner sig bedst til Club Brugge-mandskabet, kommer Andreas Skov Olsen igen ikke til at spille sin favoritposition. Da Schreuder var cheftræner i Hoffenheim, benyttede han sig også flere gange af 3-5-2.

Selv hvis cheftræneren vælger at skifte til en formation, der passer Andreas Skov Olsen, kan danskeren ikke sove helt roligt om natten. Der er også en benhård konkurrencesituation, han skal forholde sig til.

Andreas Skov Olsen vil skulle konkurrere med canadieren Tajon Buchanan om pladsen, og det er en spiller, Club Brugge har hentet i dette transfervindue for 45 millioner kroner - det er ikke et beløb, belgierne bruger på en reserve. 

Der er med andre ord en masse at tænke over for Andreas Skov Olsen, før han sætter sin signatur på en kontrakt med Club Brugge. Han skal være sikker på, at problemerne fra Italien ikke flytter med til Belgien.