• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Pirchert

Nye EU-regler tvinger FCK til at undlade detaljer om skader

Foto: Jan Christensen/Getty Images

EU's nye persondataforordning gør, at FCK ikke længere vil komme med oplysninger om, hvad skadede spillere egentlig fejler. Det må den pågældende spiller selv udtale sig om.

Af Oliver Pirchert

Det er formentlig ikke gået manges næse forbi, at EU's nye persondataforordning er trådt i kraft.

Hensigten er at beskytte personfølsomme oplysninger blandt borgerne, og det ser nu ud til at ramme fodboldklubber. FC København vil grundet de nye regler ikke længere kommer med præcise detaljer om skader i truppen.

Det fortæller pressechef i FCK, Jes Mortensen, efter at han har snakket med Divisionsforeningens jurister.

- Det er kun, hvis spilleren selv ønsker at fortælle, hvad han er skadet med, at han gør det. Og grunden er jo, at man skal beskytte personfølsomme oplysninger rigtig godt, og der kan skader jo høre under. Det vi så i stedet gør, det er, at vi deler, at en spiller er skadet ,og hvor længe vi forventer han er ude, men vi går ikke specifikt ned i diagnosen, siger Jes Mortensen til klubbens egen podcast ifølge Copenhagen Sundays.

Om Nicolaj Thomsen har FC København oplyst, at han er skadet og ventes tilbage om to til tre uger. Men hvor midtbanespilleren specifikt har slået sig, fremgår ikke. Det skyldes altså de nye EU-regler.

---------------------------

Se masser af Europa League med Tottenham, Arsenal, AC Milan og Nice med Kasper Dolberg til spotpris på Dplay. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus