Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Nye FC Nordsjælland-stjerner på vej: Han kan blive en publikumsfavorit

Tre nye spillere står på spring i FC Nordsjælland - og der er noget at glæde sig til, bedyrer cheftræner Flemming Pedersen.

FC Nordsjælland har ikke hentet en eneste spiller i dette transfervindue. Det er der som sådan ikke noget usædvanligt i. Farum-klubben går sjældent forrest, når dankortet skal i brug. 

I skrivende stund er der stadig to uger tilbage af transfervinduet, men der er ingen grund til at tro, at det bliver nogle travle uger for FC Nordsjællands vedkommende.

- Jeg kan ikke forestille mig, at der kommer til at ske noget. Det kan da godt være, at vi sender en enkelt spiller på leje, men det er også det. Som altid rekrutterer vi internt, og det har vi også gjort i denne vinterpause, siger cheftræner Flemming Pedersen til tipsbladet.dk.

Når FC Nordsjælland rekrutterer internt, er det altid værd at spidse ører. Hvor det i de fleste andre klubber ofte betyder, at en spiller er blevet rykket op fra U19-holdet og i første omgang ikke har udsigt til meget mere end et par korte indhop hist og her, er det noget andet i Farum. Ikke sjældent dukker der store talenter op nærmest ud af det blå.

Det har Flemming Pedersen også en forventning om, at der gør denne gang. Han teaser for tre spillere, der ifølge ham er al mulig grund til at glæde sig til.

Læs også:Avis: FC København sælger forsvarsspiller

Den første i rækken er den 19-årige offensivspiller Simon Adingra fra Elfenbenskysten.

- Han har trænet med Superliga-truppen siden september, men under én af sine første træninger fik han et rigtig grimt brud i underarmen, og derfor har han ikke fået den debut, han skulle have haft. Det kan han så få nu, siger FCN-træneren og tilføjer:

- Han er en offensivspiller, som kan begå sig på begge kanter. Han er mere boldfast end nogle af vores andre spillere i offensiven, han er god med begge ben og en dygtig dribler. Han kan blive en rigtig publikumsfavorit, ham her. Han har et stort repertoire af driblinger.

Den næste i rækken er den blot 16-årige nordmand Andreas Schjelderup.

- Han minder meget om Mikkel Damsgaard. Han kan score mål, og han limer spillet rigtig godt sammen. Jeg er sikker på, at folk vil genkende noget Damsgaard i Andreas, når de ser ham på banen, fortæller Flemming Pedersen.

Læs også:Superliga-klub klar med dankortet: Jagter flere spillere

Endelig kan FCN-publikummet se frem til den 17-årige finske midtbanemand Leo Walta.

- Han er en spiller med en rigtig god sparketeknik, og han strør om sig med gode afleveringer. Der er måske lidt Mathias Jensen over ham, lyder det fra FC Nordsjælland-træneren.

FC Nordsjælland spillede lørdag testkamp mod FC Helsingør, og her var det et helt fjerde talent, der stjal rampelyset. Emeka Nnamani, der blot spillede 14 minutters Superliga-bold i efteråret, lavede hattrick i FCN's 4-2-sejr. 

Farum-klubben overvintrer som nummer otte i Superligaen. 

Læs også:AGF-boss slår fast: FCK får ikke sin sportsdirektør nu

Læs også:Kvist giver stafetten videre: Vil ikke afvise at tage den tilbage

Læs også:AaB arbejder på angriber-exit: Vil selv blive og kæmpe