Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

OB-boss: Der kan komme små justeringer - Ludwig foran tidsplanen

Der kan være udsigt til små justeringer i OB før transferdeadline på torsdag.

Mange har været bekymrede for OB's centrale forsvar i denne vinterpause. Kenneth Emil Petersen er stoppet, Alexander Ludwig og Ramon Leeuwin har været skadede, og på et tidspunkt var Marco Lund af sted med U21-landsholdet i Mexico.

Det efterlod cheftræner Jakob Michelsen, der gerne vil spille med tre midtstoppere, med Jeppe Tverskov som eneste mand til rådighed.

Ramon Leeuwin og Marco Lund er tilbage, og desuden har OB hentet Oliver Lund tilbage til klubben efter en afstikker til Lyngby, så den største krise synes afværget. Hvis der altså overhovedet har været en forsvarskrise i OB.

Det mener sportsdirektør Jesper Hansen ikke, at der har.

- Jeg synes ikke, der har været noget hul. Vi har taget Oliver Lund ind, fordi han også har den fordel, at han kan dække stort set alle pladser i defensiven. Vi ville gerne have beholdt ham, men han vægtede spilletid højere, og det måtte vi respektere. Jeg tror, vi spiller en form for fodbold nu, der passer ham bedre. Nu har vi i første omgang lavet en aftale på et halvt år, og så ser vi tingene an, siger Jesper Hansen til tipsbladet.dk.

Sportsdirektøren fortæller desuden, at det går rigtig godt med skadede Alexander Ludwig, og det er med til at lægge en dæmper på eventuelle bekymringer.

- Vi veksler jo lidt imellem, hvorvidt vi spiller med to eller tre stoppere, og så har vi været så uheldige, at Alexander Ludwig er blevet skadet. Han er imidlertid blevet behandlet godt og har været topprofessionel, så han er foran tidsplanen, og jeg håber, vi snart ser ham tilbage, fortæller OB-bossen og understreger, at fynboerne efter hans mening er rigtig godt stillet i det centrale forsvar:

- Som det ser ud nu, kunne man godt forestille sig Marco Lund, Ramon Leeuwin og Jeppe Tverskov som startere med Alexander Ludwig og Oliver Lund udenfor. I min verden er det måske snarere en spiller for meget. Jeg ville gerne have haft en af vores egne unge som det femte valg. 

Kan ske små justringer inden på torsdag
Transfervinduet lukker torsdag ved midnat, og førnævnte Oliver Lund er den eneste nye spiller, der er kommet til Ådalen i januar, mens OB har taget afsked med reserven Kamil Vacek og altså den nu pensionerede Kenneth Emil Petersen.

Det sidste punktum i fortællingen om januars transfervindue er ikke nødvendigvis sat på Fyn, men der skal ikke skrives en lang roman.

- Vi har hele tiden sagt, at det ville blive et stille vindue, men jeg vil da ikke afvise, at der kan ske et par små justeringer inden på torsdag, siger Jesper Hansen uden ønske om at uddybe, hvad de små justeringer kan indebære: 

- Vi hentede en del spillere i sommer, og vi har skiftet formation, så det giver rigtig god mening ikke at lave den store udskiftning, så spillerne kan vænne sig til det nye system. 

OB bliver af Ekstra Bladet sat i forbindelse med Randers FC's Kasper Enghardt, der over for tipsbladet.dk har bekræftet, at han forlader kronjyderne senest til sommer, når hans kontrakt udløber.

- Jeg kommenterer aldrig på spekulationer, og det gælder også i det her tilfælde, siger OB's sportsdirektør om Kasper Enghardt.