Video : Tipsbladet
Superliga

OB-lejesvend kåret som MVP på Cypern

Franco Tongya er blevet kåret som Årets Spiller på Cypern.

Franco Tongya er næppe ked af, at han forud for denne sæson valgte at forlade OB til fordel for AEK Larnaca på en lejeaftale.

I stedet for at være en aktiv deltager i OB's nedrykningskamp, har han nydt solskinnet i Middelhavet, og han har tilmed haft en fremragende sæson på ferieøen.

Så fremragende, at han er blevet kåret som årets MVP på Cypern.

Den 22-årige italiener har scoret syv mål for AEK Larnaca i denne sæson, og han var især godt spillende i det afgørende slutspil, hvor han scorede fire kasser i 10 kampe. 

Franco Tongya og holdkammeraterne var så tæt på at vinde mesterskabet i denne sæson, som man overhovedet kunne komme. I sidste spillerunde skulle AEK Larnaca ud i en direkte mesterskabskamp mod APOEL Nicosia, hvor vinderen ville tage guldet. Opgøret endte 1-1, og derfor løb APOEL med mesterskabet takket være et bedre målregnskab.

Italienerens lejeaftale med AEK Larnaca udløber ved udgangen af maj, og derefter skal Franco Tongya som udgangspunkt tilbage til OB, hvor han har en kontrakt frem til 2026. Hvis fynboerne rykker ned, er det dog næppe noget, offensivspilleren hungrer helt vildt efter.

I skrivende stund ved han ikke, hvad fremtiden bringer.

- Jeg er ked af, at vi ikke vandt mesterskabet. Vi vil forsøge at gøre det i næste sæson, selv om jeg ikke ved, om jeg fortsætter i klubben. Jeg har nydt hvert et øjeblik her i Larnaca, og vi sætter os ned i næste uge og taler om det (fremtiden, red.), siger Tongya ifølge Protathlima.

Italieneren er noteret for 28 kampe for OB.