18+ | Spil ansvarligt –  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet – Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
Video : Tipsbladet
Superliga

OB - Randers FC

OB lever stadig efter torsdagens sejr over Hvidovre, men der er brug for flere point, når de søndag tager imod Randers, som kæmper for rækkens syvendeplads.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14:00
Spillested: Nature Energy Park
Dommer: Lasse Læbel Graagaard
På TV: TV3 Sport

Holdnyt:
OB:
Søren Kroghs tropper har sjældent haft så meget brug for en sejr, som tilfældet var det mod Hvidovre torsdag aften, og for en gang skyld - og for første gang i nedrykningsspillet - lykkedes det rent faktisk fynboerne at vinde en fodboldkamp.

Videre kønt var det vel egentlig ikke, men det er nok også for meget forlangt, at et OB-hold i krise skal spille smuk fodbold. Til gengæld viste spillerne langt om længe noget vilje og noget fight, og det var nok til at besejre Hvidovre med 2-1.

Igen havde Søren Krogh valgt, at en del af de sædvanlige profiler skulle se til udefra. Köhler var således slet ikke i truppen, mens Al Hajj, Helander, Gomez og Deedson startede på bænken.

OB havde dog langt henad vejen godt styr på opgøret og var i første halvleg klart bedst. Hvidovre fik udlignet 10 minutter før tid, men på trods af det lille chok holdt fynboerne stand til det sidste.

Sejren var et yderst vigtigt livstegn lige her før lukketid, og de tre point holder liv i drømmen om overlevelse i Superligaen lidt endnu.

Det kræver dog minimum én sejr mere i de to sidste runder, hvis overlevelsen skal blive en realitet, da der aktuelt er tre point op til Lyngby og fire point op til Vejle med seks point tilbage at spille om.

Tom Trybull scorede sit første mål i OB-trøjen torsdag, men får ikke mulighed for at følge op på succesen, da han misser opgøret her med karantæne. Hverken Nicholas Mickelson eller Sven Köhler var en del af truppen senest. 

Randers FC:
Mens OB kæmper en hård kamp om overlevelse i bunden af nedrykningsspillet, kæmper Randers for den syvendeplads, som kommer til at give en playoff-kamp om Conference League mod rækkens nummer tre.

Kronjyderne var to point bag Viborg inden onsdagens ‘topopgør’ og skulle således bruge tre point for at få skæbnen tilbage på egne hænder inden sæsonens to sidste runder.

Bertelsens tropper leverede en stærk indsats i en ikke alt for sindsoprivende affære, som blev afgjort på et klassemål i første halvleg af forårets helt store Randers-profil, Mohammed Fuseini, der gav svar på tiltale i forhold til den svingende effektivitet foran mål.

Offensivt var det ikke kronjydernes bedste kamp i foråret, til gengæld stod de virkelig godt defensivt, hvor de lykkedes med at holde Viborg fra de helt store scoringsmuligheder.

Sejren var tiltrængt, da Randers var gået fra banen uden at vinde i de fire foregående kampe, og nu handler det om at bibeholde det spinkle forspring på et point til Viborg i sæsonens to sidste runder.

Lasso Coulibaly er i karantæne, mens Tammer Bany, Noah Shamoun, Edgar Babayan, Mikkel M. Pedersen, Laurits Raun Pedersen, Mike Themsen og Mikkel Kallesøe alle sad over med skader i onsdags.

Karantæner:
OB: Tom Trybyll
Randers FC: Lasso Coulibaly

Bud på startopstillinger:
OB (3-4-3): Myhra - Paulsen, Slotsager, Adelgaard - Owusu, Ejdum, Al Hajj, Manneh - Fenger, Kjerrumgaard, Kadrii

Randers FC (4-3-3): Carlgren - Olsen, Dammers, Høegh, Kopplin - Enggård, Björkengren, Lauenborg - Fuseini, Odey, Nordli

Dom:
OB har endnu ikke vundet på hjemmebane i denne sæson, men søndag er de tvunget til sejr i sæsonens sidste hjemmekamp, hvis de vil være sikre på fortsat at være i spil til overlevelse.

Randers er også tvunget til sejr, hvis de skal have skæbnen om syvendepladsen i egne hænder inden sæsonens sidste runde, og det fordrer da formidabelt for underholdningen, at ingen af de to hold formentlig vil stille sig tilfredse med en pointdeler.

Der vil af den grund blive jagtet mål til det sidste fra enten det ene eller det andet hold, og det må næsten kaste mål af sig. Måske især i kampens afsluttende fase.

Kronjyderne snupper en 3-1 sejr.

Spilforslag:
Over 1.5 mål i anden halvleg til odds 1.91 ved bet365. Husk, at odds kan ændre sig løbende.