Video : Tipsbladet
Superliga

OB-katastrofe: Tiden er inde til stor en oprydning

Fyn er slettet fra Superliga-landkortet, efter at Viborg slog det sidste søm i OBs kiste.

Viborg - OB 2-1 (0-1)

0-1 Max Fenger (12.)

1-1 Jakob Vester (51.)

2-1 Magnus Westergaard (76.)

Kampens bedste:

Viborg: 

Det er ikke altid, at det ser elegant ud, men han bliver ved og ved og ved, og så er den dér. Anosike Ementa var en alt for stor mundfuld for fynboerne, og i første halvleg var der både driblinger bag om hælen på sig selv, ligesom han fik sendt flere kvalificerede afslutninger af sted mod kassen. Og da Oliver Bundgaard få minutter efter pausen sendte et højt indlæg mod bagerste stang, var der ingen, som kunne matche Viborg-angriberen, der fik en flot assist på Jakob Vesters udligning. Flot løbearbejde i slutminutterne - kæmpede til det sidste.

OB:

Max Fenger har en koldblodighed som få andre. I en liv eller død-kamp som denne var han ikke bange for at chippe bolden i kassen i stedet for nervøst at hakke til kuglen. Med den slags afslutninger er svært at forstå, at han efter al sandsynlighed skal med ned i 1. division for at udfolde sit talent. Tabte ligesom andre OB-spillere fatningen til sidst, da nedrykningen umulig at undgå.

Kampens værste:

Max Ejdum fik alt for lidt ud af anstrengelserne i Viborg, og det var ved at gå helt galt for den unge mand, da han blev sendt ud efter pølser med brød af Jean-Manuel Mbom, der fik ham sat i en ren Ronaldinho-finte - det kostede ham sågar en tunnel i straffesparksfeltet, og hjemmeholdet kom tæt på en scoring. Med en time spillet var Max Ejdum første mand, der blev skiftet ud. I anden halvleg gjorde Bjørn Paulsen en indsats for også at blive bemærket her med en håbløs opdækning, der førte til målet til 2-1, og dermed fik OB dødsstødet.   

Kampens detalje:

For første gang siden 1998 er OB rykket ud af den bedste række, og skuffelsen stod malet i ansigterne på alle fynboerne - om det var spillere, ledere eller de mange fans, der håbefyldt var taget til Energi Viborg Arena. Desværre fik nogle af de mange tilrejsende OB-fans stoppet kampen med afbrænding af fyrværkeri og vandalisme mod slutningen af kampen, og det ændrede ikke på, at Fyn nu slettet fra Superliga-landkortet, og tiden er inde til selvransagelse og en stor oprydning. Katastrofen er en realitet! Viborgs sæson er også færdig med en ottendeplads.