Foto: Alamy
Superliga

OB-stjerne i uhørt nedsmeltning

Tipsbladet zoomer ind på bundgyseren i Superligaen mellem OB og Vejle Boldklub, hvor svensk midtstopper tabte hovedet.

OB - Vejle Boldklub 0-1 (0-1)

0-1 Musa Juwara (8.)

Kampens bedste:

OB:
For mange fynboer ramte ikke dagen, men der var i hvert fald én, der stod stærkt i billedet. I Ådalen kan man roligt konstatere, at man har fået en ganske glimrende målmand i Viljar Myhra, som igen gjorde, hvad han kunne for Superligaens dårligste hjemmehold. Nordmanden havde flere gode redninger undervejs - som da han pillede en helt fri Anders K. Jacobsen og lidt senere også Kristian Kirkegaard. Viljar Myhra fremstår i hvert fald for god til 1. division.... 

Vejle Boldklub:
I OB kunne man ikke bruge Musa Juwara, som aldrig fik debut for fynboerne - det var Vejles held denne tirsdag. Den 22-årige gambier sendte et stærkt signal til sin forhenværende arbejdsgiver med en god præstation i Odense, hvor målet var prikken over i'et. Juwaras lynhurtige antrit var en stor mundfuld for OB-spillerne, der også kunne se deres tidligere holdkammerat diske op med mange fine afleveringer. 

Kampens værste:
Filip Helander leverede en af sæsonens dårligste individuelle præstationer og var så håbløs, at Søren Krog ikke så anden udvej end at flå sin kaptajn ud efter bare 35 minutters spil - og det var helt rigtigt kaldt af OB-træneren. På det tidspunkt havde Helander flirtet gevaldigt med et rødt kort gennem hele kampen og virkede ekstremt overtændt lige fra allerførste sekund. 

Filip Helander var så dårlig, at den cypriotiske dommer Kyriakos Athanasiou, der overså alverdens forseelser, kun var næstdårligst. 

Kampens detalje:
Heller ikke på H.C. Andersens fødselsdag var der noget som helst eventyrligt over OB som hjemmehold. Vejle har været et af sæsonens dårligste udehold, men selv Ivan Prelecs mandskab kan vinde i Odense over et OB-mandskab, der er decideret pinlige i egen hule i denne sæson.

Vejles sejr øger for alvor spændingen i bunden af Superligaen, hvor OB nu kun er et enkelt point fra at være placeret under nedrykningsstregen. Krisen kradser på Fyn, mens optimismen fik næring i Nørreskoven.