Video : Tipsbladet
Superliga

Ønsker SL-profil på landsholdet: Minder om Delaney

Lukas Lerager bør få chancen på det danske landshold, hvis det står til Francis Dickoh.

Lukas Lerager har imponeret på FC Københavns centrale midtbane i denne sæson.

30-årige Lerager bringer noget andet end holdkammeraterne omkring sig, og derfor mener Francis Dickoh, at han er enormt vigtig for Jacob Neestrups mandskab. Det siger han til Viaplay.

- FC Københavns offensiv er oftest sprudlende, men den er let på tå. Jeg synes, Lukas Lerager bryder nogle af de normer, de har - det her tiki taka-fodbold, hvis jeg må bruge det udtryk. Han er hele tiden undervejs, han spiller med den attitude, som, jeg synes, klæder FC København.

Thomas Gravesen har tidligere advokeret for, at Lerager skal udtages til det danske landshold. Dickoh er enig i, at Hjulmand bør give ham chancen.

- Jeg synes, han bryder med de mønstre, som vi både har i FC København, men også på det danske landshold. De danske landsholdsspillere på den centrale midtbane ligner meget hinanden. Vi prøver lidt at finde ud af, hvem der skal overtage fra Thomas Delaney.

- Der synes jeg, han har nogle af de karaktertræk, Delaney havde, da han var allerbedst. Han kan komme i boksen, han kan spille med fysikken, han kan kombinere, han har noget erfaring. Jeg synes ikke, Lukas Lerager er hverken over- eller undervurderet i øjeblikket, men jeg synes, at når han spiller på dette niveau, skal have lov til at få five minutes of fame, for jeg synes, han bringer noget, som de andre ikke har. 

Hør hele Francis Dickoh og Peter Sørensens analyse af Lukas Lerager i afspilleren over artiklen.