• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Officielt: Brøndby henter Teemu Pukki

Officielt: Brøndby henter Teemu Pukki
Illustration

Brøndby henter finske Teemu Pukki, der overtager Simon Makienoks plads og rygnummer på Vestegnen.

Af Ole Hoffskov

Brøndby hentede tidligere i dag islændingen Holmbert Aron Fridjonsson, men han er ikke tiltænkt en rolle som direkte afløser for Simon Makienok. Spilleren, der er tiltænkt den rolle, er først kommet på plads sent mandag aften.

Og ikke overraskende drejer det sig om finske Teemu Pukki, der ligesom Fridjonsson kommer fra den skotske storklub Celtic. Brøndby har indgået en lejeaftale for resten af indeværende sæson med 24-årige Pukki, der blandt andet også har tørnet ud for Schalke 04. Brøndby har sikret sig en købsoption på finnen.

Teemu Pukki overtager Simon Makienoks nummer ni i Brøndby. 

Sportsdirektør Per Rud glæder sig over tilgangen af Teemu Pukki: 

- Vi har set Teemu Pukki i aktion en del gange, og vi har desuden fået utrolig lovende tilkendegivelser på ham fra folk i vores netværk. Sidst, men ikke mindst, har Lukas Hradecky, der kender ham rigtig godt fra det finske landshold, rost ham til skyerne både som spiller og som person.

- Med Pukki får vi en klassespiller, som har erfaring fra europæiske turneringer, store ligaer og fra det finske landshold. Han har været ramt lidt af knaphed på spilletid på det seneste i Celtic, hvor der har været hård konkurrence om pladserne, men hans evner og store potentiale er vi ikke et sekund i tvivl om. Ser man på hans scoringssnit, ligger det rent faktisk på ét mål per 158 minut i alle seniorkampe, hvilket er yderst fornuftigt.

- Han tilfører os en masse kvalitet i offensiven og er som type anderledes end vores øvrige spidsangribere. Han er meget bevægelig og utrolig skarp til dybdeløb. Derudover er han en rigtig kvalificeret afslutter. Vi glæder os til at se Teemu i Brøndby-trøjen, og klubbens mange fans kan godt glæde sig til at se ham i aktion, siger Per Rud.

Teemu Pukki er noteret for 32 kampe og otte mål, mens han har spillet mere end 40 U-landskampe.

Superliga

Mere Superliga

Fokus