• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Officielt: Stephan Andersen til FC København

Officielt: Stephan Andersen til FC København
Illustration

FC København har underskrevet en 3-årig kontrakt med den danske landsholdsmålmand Stephan Andersen.

Af Torsten Kjems Hansen

De seneste dages rygter om, at den danske landsholdsmålmand Stephan Andersen var på tale til et skifte til FC København, var sande. 

Den 32-årige tidligere Brøndby-målmand er netop blevet præsenteret i FC København. 

-Vi er tilfredse med at få en så rutineret, sulten og dygtig spiller ind i truppen, som vi får i Stephan. Han har erfaring fra bl.a. Premier League, Primera Division og slutrunder for Danmark, så han kan bringe meget med sig til FC København. Samtidigt giver det os en god mulighed for at få styrket konkurrencen yderligere på en position, hvor klubhistorien viser os, at tæt konkurrence giver mere stabile præstationer i hver eneste kamp. Som hovedansvarlig for det sportslige setup er jeg klar over, at Stephan har en noget broget fortid et sted i nærheden, men den bearbejder vi sammen fra nu af, siger manager Ståle Solbakken med en stikpille til Stephan Andersens fortid i Brøndby. 

Stephan Andersen selv glæder sig til udfordringen  

- Først og fremmest føler jeg lige nu bare en stor glæde og lyst til at komme i gang i FC København. Jeg har prøvet en del i min karriere efterhånden, men jeg stadig ambitioner og mangler at mærke, hvordan det f.eks. er at spille Champions League og vinde et mesterskab, og begge de ting håber jeg kan lade sig gøre i min tid i FCK. Der er vel ingen tvivl om, at det her er den største klub i Skandinaven, og det betyder meget, når man får den mulighed, som jeg nu har fået. Alle fodboldspillere vil gerne spille i de største og bedste klubber, så jeg er utroligt glad for, at være en del af F.C. København nu, siger Stephan Andersen. 

Stephan Andersen har senest været på kontrakt i spanske Real Betis men har i det seneste halve år været lejet ud til Go Ahead Eagles i den hollandske Æresdivision. 

Stephan Andersen møder mandag ind i den danske landsholdslejr forud for kampene mod Ungarn eller Sverige. Stephan Andersen vil derfor først møde sine kommende holdkammerater efter sommerferien, når sæsonforberedelserne til sæsonen 2014/15 starter 26. juni.

Stephan Andersen har spillet i fem sæsoner for Brøndby og har også haft en del af sin ungdom i klubben fra den københavnske vestegn. Med skiftet til FC København, træder han på samme tid ind i en klub af spillere, der både har optrådt for Brøndby og FC København. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020