• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Olsson tog ordet i pausen: Handler ikke om 4-4-2

Foto: Getty Images

Der er flere måder at være leder på, fortæller Kristoffer Olsson.

Af Oliver Okstrøm

Det var mildt sagt ikke FC Midtjyllands bedste halvleg, da de mødte Silkeborg mandag i Superligaens kvalifikationsspil. Her er der tale om den første af slagsen, som endte 1-1 på trods af et stort SIF-overtag.

Herefter var FCM-svenskeren Kristoffer Olsson nødt til at slå fast, hvad det handlede om for dem. Det fortæller han om i et interview på midtjydernes hjemmeside.

- Alle har hver deres måde at være leder på. Man kan vise det med bolden, med en tackling eller verbalt. Det handler om, hvad man er god til, og hvad der kommer naturligt til en, siger han og fortsætter:

- I pausen i Silkeborg forsøgte jeg at fortælle drengene, det ikke handler om, hvorvidt vi spiller 4-4-2 eller 5-3-2. Nej, det handler om at vinde sine dueller i fodbold. Vinder man duellerne får du bolden, og så kan du lave mål, lyder det fra Olsson.

Derudover peger han på, at han føler sig som en vigtig del af holdet, ligesom han er klar over, at det kan blive bedre.

- Jeg arbejder fortsat med mig selv omkring, hvordan jeg kan være med til at give endnu mere til både de unge og resten af holdet. Alt i alt synes jeg, vi viste mental styrke ved at komme tilbage i Silkeborg, fortæller Kristoffer Olsson.

Kampen mod Silkeborg endte desuden 3-3, ligesom den også gjorde i sidste spillerunde af grundspillet. Dette resultat betyder, at FCM skal ud i en altafgørende kamp mod OB på lørdag, hvor FC Midtjylland skal undgå at tabe for at sikre sig en playoff-kamp om en plads Conference League.

Olssons midtbanemakker Armin Gigovic er ligesom ham selv på en lejeaftale, og det kan være, at Gigovic kan blive snuppet af nogle andre for næsen af FCM. Læs mere om det her.