• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

Bød 52 mio på FCM-spiller: Jagter nu nye stjerner

Foto: Getty Images

Galatasaray har i flere omgange meldt kraftigt ud og budt stadigt større beløb i jagten på FC Midtjyllands Evander. Men nu ser Istanbul-klubben muligvis andre steder hen.

Af Troels Bager Thøgersen

Den tyrkiske storklub Galatasaray satser på en kraftig istandsættelse af truppen på sommerens transfermarked, efter man sluttede 2021/22-sæsonen på en historisk elendig 13. plads i Süper Lig.

Fredrik Midtsjö fra AZ Alkmaar og Sérgio Oliveira fra FC Porto er blevet hentet til den centrale midtbane, mens der er kommet adskillige andre spillere til i forsvaret og i forreste linje, mens mange spillere er stoppet eller solgt for mindre beløb.

Men Galatasaray er langt fra færdig med sommerens handler, der skal katapultere klubben tilbage til den top, hvor Andreas Cornelius og Trabzonspor i sikker stil vandt mesterskabet i foråret med et sammenspillet og afklaret hold.

Istanbul-topklubben har denne sommer flirtet kraftigt med FC Midtjyllands Evander, som tyrkiske medier i flere omgange har meddelt som værende tæt på et skifte til Galatasaray.

Og ifølge samme medier ligger det mere eller mindre fast, at brasilianeren har nikket ja til en lønpakke til en værdi i omegnen af 10 millioner kroner, som vel at mærke er med et meget lavt skattetræk sammenlignet med eksempelvis Danmark.

I begyndelsen af denne uge sendte Galatasaray ifølge Tipsbladets oplysninger et bud afsted til FC Midtjylland på omtrent syv millioner euro (cirka 52 millioner kroner) med yderligere betalinger i form af præstationsklausuler.

Det tilbud fik ikke FC Midtjylland til at rykke frem på kanten af stolen endsige til at sige ja, og signalerne fra Herning er, at benovelsen og begejstringen over Galatasarays kurs med offentlige tilbud og tilnærmelser til Evander ikke nødvendigvis ligger helt i top.

Det har ligget latent, at Galatasaray også har andre transfermål, som kan have været del af kursen i tilnærmelserne til Evander og FC Midtjylland, og ifølge Tipsbladets oplysninger har Galatasaray lige nu opprioriteret forsøget på at hente andre profiler med vægt på den offensive del af spillet.

Således skal Galatasaray være bejler til belgiske Dries Mertens, der efter ni år er stoppet i Napoli og dermed ikke vil koste Istanbul-klubben nogen transferbetaling.

Også Lucas Torreira, landsholdsspiller for Uruguay, der kan spille flere forskellige positioner på midtbanen, er til overvejelse hos Galatasaray, efter Torreira har spillet de to seneste sæsoner på leje i Atlético Madrid og senest Fiorentina og er tilgængelig på en transfer fra Arsenal.

Der er fortsat lagt op til, at Evander skal sælges fra FC Midtjylland denne sommer, både for at få penge i kassen men måske vigtigere for at få skudt en af FCM's brasilianske spillere afsted for et stort beløb.

Et Evander-salg er noget, FC Midtjylland håber og tror vil lette fremtidig rekruttering af dygtige unge spillere fra Brasilien, hvilket stadig ligger i planerne trods flere brasilianske FCM-spilleres kvaler det seneste års tid med at blive Superliga-profiler eller fastholde tidligere tiders høje niveau.

Med Evander i en større europæisk klub og på en tung millionløn håber man at lokke flere dygtige talenter til, så også derfor er et Evander-salg oplagt denne sommer, mens det meget langt fra er sikkert, at det bliver til Galatasaray.

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.