• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Opgradering i Horsens: Sigter efter landskampe

Foto: Getty Images

I det hele taget er man godt tilfreds med deres samarbejde med DBU i Horsens.

Af Oliver Okstrøm

For to år siden begyndte undersøgelserne fra Horsens Kommune om at få en hybridbane på byens stadion. Nu er man nået så langt, at man efter onsdagens The Weeknd-koncert for alvor sætter gang i byggeriet.

Det bliver både oplyst på kommunens og AC Horsens' hjemmeside, og på sidstnævnte sted er der klar tilfredshed fra sportschef Niels Erik Søndergårds side.

- Vi er rigtig glade for, at Horsens Kommune har valgt at komme os i møde med en hybridbane, og vi glæder os til at spille på et indbydende græstæppe fra den kommende sæson, siger Horsens-sportschefen.

Borgmester Peter Sørensen (S) har da også kun glæde, og han sigter efter landsholdet.

- Det er en klar opgradering af baneforholdene, og det betyder bedre forhold for AC Horsens. Det betyder også, at vi nu nemmere kan komme i betragtning til afvikling af eksempelvis landskampe, siger han og fortsætter:

- Samtidig er jeg meget tilfreds med tilskuddet fra DBU, som jo er en understregning af det virkelig fine samarbejde, vi på flere fronter har med DBU, lyder det fra Peter Sørensen.

En del af finansieringen af den nye hybridbane kommer fra DBU's 'Hybridbanepulje', hvor der er kommet én million kroner fra. 

Når der er tale om en hybridbane, så er det en bane med naturligt græs, der bliver sået i et underliggende net, som skaber en mere holdbar og ensartet bane end man ellers har med en almindelig naturgræs-bane.

I næste sæson må AC Horsens dog se ind i et år i den næstbedste række, da man i sidste spillerunde af Superligaen trak sorteper sammen med AaB.

Senest har de også måtte tage afsked med klubbens cheftræner Jens Berthel Askou, som var i kamp med en række andre om jobbet i Sverige. Læs mere om det her.