Video : Tipsbladet
EM

Landsholdet med selvtillid: Vi skulle have vundet!

Indsatsen mod England lover godt for landsholdet inden skæbnekamp mod Serbien, siger danske spillere.

De danske landsholdsspillere er skuffede over, at det ikke blev til tre point i torsdagens EM-gruppekamp mod England, men samtidig er de opløftede efter Danmarks indsats i 1-1-kampen.

Mod en stærk modstander præsterede Danmark væsentligt bedre end i den uafgjorte EM-åbner mod Slovenien, lyder det eksempelvis fra forsvarsprofilen Andreas Christensen.

- Vi kan spejle os selv meget mere i den præstation, vi lavede i dag (torsdag, red.). Vi fik endelig sat to halvlege sammen, som vi kan være glade for. At vi kan være skuffede nu siger noget om os.

- Vi har haft rigtig gode første halvlege på det sidste, og har så haft det sværere i anden halvlege. Det er fedt, at vi nu har sat to gode halvlege sammen, og drengene arbejdede virkelig hårdt, siger Andreas Christensen.

Også Christian Eriksen følte, at der var mere end et point at komme efter mod England, selv om englænderne blandt andet noterede sig for et stolpeskud og en friløber fra en spids vinkel i anden halvleg.

- Jeg er mest tilfreds med, at vi havde troen på, at vi godt kunne spille op med England.

- Præstationen var god, og jeg er ærgerlig over, at vi ikke fik de tre point. Følelsen inde i omklædningsrummet var, at vi skulle have haft tre point. Jeg har følelsen af, at vi var det bedste hold.

- Vi spillede generelt en god kamp og var i kontrol. De scorede et møgmål til at starte med, men så lavede Morten Hjulmand en kanon kasse og holdt os inde i kampen, og efterfølgende synes jeg, at vi havde godt styr på dem. Vi stod godt på banen, hjalp hinanden og skabte chancer, siger Christian Eriksen.

Ifølge landstræner Kasper Hjulmand lover torsdagens præstation godt forud for tirsdagens skæbnekamp mod Serbien. Han bemærker også, at det i slutfasen var England, der prøvede at trække tiden og køre et point hjem.

- Det var sådan en præstation, der sandsynliggør, at man kan vinde over de store hold.

- Jeg er skuffet over resultatet, men ikke vores præstation. Vi spillede en rigtig god kamp, og jeg er ærgerlig over, at vi ikke vandt kampen, for der var mere at komme efter. De havde også deres spark på stolpen, men jeg synes, at vi spillede en god kamp.

- Jeg er glad for, at vi er kommet hertil - det er sådan her, vi skal spille. Vi har ledt efter det et stykke tid, men i dag var vi tæt på det rigtige udtryk i 90 minutter, siger landstræneren.

Hvis Danmark vinder tirsdag over Serbien, går Danmark videre til ottendedelsfinalerne. Uafgjort kan også vise sig at være nok til at tage andenpladsen i gruppen eller blive en af turneringens fire bedste treere.

/ritzau/