• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: AaB - AC Horsens

Foto: Getty Images

AaB fik bare et enkelt point i åbningsrunden, mens det gik endnu værre for AC Horsens, der tabte 0-3 til Randers. Nu mødes de to hold i Aalborg.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Aalborg Portland Park
Dommer: Sandi Putros
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #aabach #sldk

Holdnyt:
AaB:
Nordjyderne havde muligheder nok, men AaB måtte tage fra Lyngby med bare et enkelt point. Nu håber Jacob Friis' mandskab ganske givet på, at man kan hive en sejr og tre point, når Lyngby kommer på besøg.

Til opgøret mod Lyngby kommer nordjyderne til at være uden nyindkøbet Tim Prica, der fik en mareridtsdebut for Aalborg-holdet. Teenageren så rødt et lille kvarter efter sin indskiftning, og derfor er han altså i karantæne i de næste par kampe.

Lucas Andersen er være tilbage. Han har ikke spillet siden pokalfinalen, men har trænet med på det seneste, og ifølge cheftræner Friis har han en halv times tid i benene. Ude var Rasmus Thelander og Kasper Pedersen mod Lyngby, og der bliver de siddende mod Horsens. 

AC Horsens:
Av for en start for Jonas Dal i AC Horsens. Han og holdet blev knust 0-3 hjemme mod Randers FC, og det var altså en rigtig skidt start på sæsonen for den nye cheftræner. Samtidig var alle tre mål imod fra dødbolde, og det må ikke ske i en klub som Horsens, hvor man netop skal være stærk på standardsituationer. Et direkte frispark og to hjørnespark scorede Randers efter.

Nu venter så en mulighed for oprejsning for Horsens-tropperne, men her er Jonas Dal formentlig også uden et par spillere.

Rutinerede Peter Nymann var ikke med senest, da han døjede med en skade. Den er han dog kommet sig så meget over, at han er udtaget til kamptruppen. Ude er til gengæld midtbaneslider Bjarke Jacobsen, der er i karantæne efter sit røde kort mod Randers.

Karantæner:
AaB: Tim Prica
AC Horsens: Bjarke Jacobsen

Bud på startopstillinger:
AaB (3-4-3): Rinne - Okore, Granli, Ross - Pallesen, Fossum, Ferreira, Ahlmann - van Weert, Kusk, Børsting

AC Horsens (4-4-1-1): Delac - Frantsen, Kiilerich, Ludwig, Lumb - Prip, Gemmer, Hansson, Thorsen - Pohl - Brock-Madsen

Profilen:
Jannik Pohl har bare scoret 11 gange i 75 Superliga-kampe. Langt de fleste kampe har han spillet for AaB, som han nu for første gang skal møde, siden han forlod Danmark og Aalborg-klubben i 2018. Angriberen har noget at bevise i Superligaen - han har mange gode ting i sit spil, men mangler ganske enkelt at sætte flere mål på tavlen.

Vidste du, at..:
AC Horsens-træner Jonas Dal har tidligere stået i spidsen for både Hobro IK og Esbjerg fB i Superligaen, og den danske træner har alt i alt haft 67 kampe i spidsen for et hold i Superligaen. Han snitter et point pr. kamp, og det er dårligst af de 12 trænere i dansk fodbolds bedste række. 

Dom:
Hjemmeholdet AaB fik ikke udnyttet de mange gode muligheder sidst mod Lyngby og måtte nøjes med et point, mens udeholdet AC Horsens viste meget stor sårbarhed på defensive dødbolde, da det blev til 0-3 mod Randers. Der er altså noget at rette op på for begge mandskaber.

Det er nordjyderne, der har hjemmebanen i en kamp, hvor man også må forvente, at AaB tager initiativet og forsøger at skabe spillet.

Spørgsmålet er så, om AaB kan spille sig gennem det ganske stabile forsvar i Horsens, eller om holdet kan udnytte en dødbold mod Jonas Dals mandskab.

Omvendt kan AC Horsens true med fart i AaB's defensiv, ligesom klubben vil jagte succes fra offensive dødbolde.

Det kan sagtens gå hen og blive en tæt og taktisk affære, men vi tror til syvende og sidst, at AaB får held med at få prikket en ind. 1-0 til nordjyderne.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: