Superliga

Optakt: AaB - FC København

Får FC København sit første point i 2011, eller sikrer AaB sig tre vigtige point til bundstriden? Optakt til AaB - FC København.

Status:
AaB er nu fem point fra holdene over nedrykningsstregen, og de er derfor tvunget til at få hevet nogle point i land, så de igen får kontakt med redningsplanken.

Klubbens angrebses Morten ”Duncan” Rasmussen stod over træningen torsdag med en øm akillessene, men han forventes klar, ligesom brasilianeren Kayke, der har fået sin arbejds- og opholdstilladelse.

FC København har tabt sine første to kampe i 2011 med 0-2 til Chelsea og FC Midtjylland, og de har derfor hårdt brug for at få boostet selvtilliden forud for returopgøret på Stamford Bridge i næste uge.

Efter nederlaget i Herning bebudede træner Ståle Solbakken, at der ville blive rystet gevaldigt rundt på FCK's startellever, hvilket han senere betegnede som en joke. Det kunne dog meget vel tænkes, at Martin Vingaard får chancen. På bekostning af Jesper Grønkjær eller Cesar Santin.

Profil:
Det skal blive spændende at se Jos Hooiveld i sin første kamp fra start for FC København. Den hollandske lejesvend spiller i stedet for karantæneramte Mathias ”Zanka” Jørgensen. Hooiveld vil blive set an det her halvår med henblik på en permanent kontrakt fra sommerferien. Det her er hans første eksamen, hvor han i øvrigt står for sin ”holdkammerat” Morten ”Duncan” Rasmussen, der ligesom Hooiveld selv er lejet ud fra Celtic.

Dom:
FC København taber ikke tre kampe i træk og tager fra Aalborg med en 2-1 sejr.

Bud på startopstillinger:
AaB (4-4-2):

Zaza – Bøgelund, Nielsen, Wæhler, Lumb – Wichmann, Würtz, Augustinussen, Due – Rasmussen, Curth

Skader: Tracy, Ahlmann, Dalsgaard, Kristensen 
Karantæner: Ingen

FC København (4-4-2):
Wiland – Pospech, Hooiveld, Antonsson, Bengtsson – Bolanos, Claudemir, Kvist, Vingaard – Santin, N'Doye

Skader: Wendt, Ottesen
Karantæner: Zanka