• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: AaB - FC Midtjylland

Foto: Getty Images

Hverken AaB eller FC Midtjylland vandt i første runde af Superligaen. De to mandskaber mødes nu og jagter en sejr.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 18.00
Spillested: Aalborg Portland Park
Dommer: Jakob Kehlet
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #aabfcm #sldk

Holdnyt:
AaB:
Nordjyderne fik en glimrende start på Superliga-sæsonen med uafgjort i Parken. AaB var oven i købet tæt på at tage de tre point til sidst, efter FCK fik Nicolai Boilesen vist ud.

Der venter nu Marti Cifuentes' mandskab en ny og svær kamp, når modstanderen er FC Midtjylland.

AaB fik mål fra Louka Prip og Kasper Kusk, og dermed kom talentfulde Louka Prip, som AaB hentede i Horsens, også i gang med sin karriere i Aalborg.

AaB er fortsat uden anfører Lucas Andersen, og der går lang tid, før man ser den korsbåndsskadede kaptajn på banen for FCM igen.

Milan Makaric er i kamptruppen og kan få debut, efter han skiftede til den nordjyske klub i sidste uge.

FC Midtjylland:
De åbnede meget skuffende med 1-2 hjemme mod OB, og derfor er FC Midtjylland under et lille pres før mødet med AaB. Bo Henriksens tropper kommer dog fra et godt resultat, da man i midtugen spillede 1-1 mod Celtic i Champions League-kvalifikationen.

Ingen tvivl om, at FCM mangler noget både i forhold til strukturen og organisationen i holdet, og der mangler også ideer offensivt, men alligevel viste man klassen i Skotland og fik det nødvendige resultat med hjem.

Der er mange kampe på få dage, så der er ikke mange muligheder for at lave store ændringer i træningen. Derfor er det i høj grad også i kampene, at FCM-holdet skal finde ideer til at løse de spillemæssige ting.

FCM går ind til opgøret med flere spørgsmålstegn. Gustav Isaksen var skadet og ikke med i midtugen mod Celtic. I det opgør fik Anders Dreyer rødt kort, og derfor er han ude af returopgøret. Man må formode, han spiller fra start mod AaB, Dreyer, nu han ikke spiller i midtugen. Dion Cools vender tilbage efter overstået karantæne, og så er Awer Mabil også tilbage efter at have holdt ferie.

Sory Kaba lader til at forsøge at forcere et skifte væk fra FCM, og han har hidtil ikke været i spil i denne sæson, og ude er Jens-Lys Cajuste formentlig fortsat, da han sættes i forbindelse med et salg. Frank Onyeka er fortid og solgt til Brentford og har dermed spillet sin sidste kamp for klubben.

Spørgsmålet er, om de to nye brasilianere, Charles og Juninho, kan spille allerede lørdag. Papirarbejdet lader til at være på plads, og de er nu kommet til Danmark, men kampen kan måske komme en postgang for tidligt.

Karantæne:
AaB
: Ingen
FC Midtjylland: Ingen

Bud på startopstillinger:
AaB (3-4-3): Rinne - Ross, Thelander, Granli - Pallesen, Christensen, Fossum, Ahlmann - Prip, Kusk, Rufo

FC Midtjylland (4-2-3-1): Lössl - Dalsgaard, Sviatchenko, Høegh, Paulinho - Onyedika, Madsen - Dreyer, Evander, Sisto - Brumado

Profilen:
Henrik Dalsgaard vender tilbage til sin gamle klub, når FC Midtjylland møder AaB. Det er første gang, han spiller mod sin gamle klub. Landsholdsbobleren skiftede denne sommer fra Brentford til FC Midtjylland.

Vidste du, at..:
Anders Dreyer blev godt nok lidt af en skurk i midtugen, hvor han så rødt, men så kan han i stedet fokusere på Superligaen, hvor han for en uge siden var rigtig god mod OB. Han stod for assisten til Pione Sistos mål, og i det hele taget skabte han masser af chancer - seks i alt.

Dom:
En af de store, sjove opgør mellem to stærke jyske mandskaber. AaB fik en god start på Superligaen med uafgjort i Parken, mens FC Midtjylland skuffede fælt hjemme.

Derfor er presset på Bo Henriksens tropper før opgøret.

Men det bliver en svær kamp, for AaB så ganske gode ud i Parken, mens FCM ledte efter formen og ideerne mod OB.

Derfor deler de to mandskaber også pointene mellem sig - 1-1 ender det i Aalborg.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020