Superliga Kenneth Jensen

Optakt: AaB - FC Nordsjælland

Foto: Getty Images

To top seks-bejlere mødes i Aalborg i et vigtigt opgør i Superligaen.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Aalborg Portland Park
Dommer: Jonas Hansen
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #aabfcn #sldk

Holdnyt:
AaB:

Det er fortsat Peter Feher, der er i spidsen for nordjyderne AaB, og det er da heller ikke, fordi sportschef Inge André Olsen behøver at skynde sig i forhold til at finde en ny cheftræner. Hellere den rigtige end en hurtig løsning, og imens har Feher sikret AaB to af to mulige sejre i Superligaen.

Nu venter så et opgør mod velspillende FC Nordsjælland, og her skal AaB have styr på og overblik over truppen, efter en hel del spillere har været med landshold i de sidste par uger.

Til opgøret er Peter Feher uden den skadede midtbanespiller Magnus Christensen.

FC Nordsjælland:
Farum-klubben skuffede senest, da man hjemme mod Vejle Boldklub kun fik 1-1. Klubben ligger aktuelt nummer syv i tabellen - to point efter AaB, der ligger i top seks - så det er også et vigtigt opgør for FCN.

Flemming Pedersens tropper har vist, at selv om der er blevet solgt meget kvalitet i det overståede transfervindue, er der nogle spillere, der er klar til at overtage.

FCN er uden en skadet Jonathan Amon, og så kan man også være uden Ulrik Yttergård Jenssen, der måtte melde fra til det norske landshold med en skade. Mads Døhr Thychosen må desuden undværes.

Abu Francis er heller ikke med, da han har taget en karantæne med sig fra pokalturneringen.

Karantæner:
AaB: Ingen
FC Nordsjælland: Abu Francis

Bud på startopstillinger:
AaB (3-4-3): Rinne - Okore, Thelander, Granli - Børsting, Ferreira, Hiljemark, Ahlmann - Fossum, Kusk, Andersen

FC Nordsjælland (3-4-3): Vindahl - Hansen, Djourou, Mesik - Frese, Christensen, Kofod, Diomande - Atanga, Rygaard, Sulemana

Profilen:
Jores Okore får fornøjelsen af at møde sit tidligere mandskab. Stopperen kom frem i FC Nordsjælland og var med til at blive dansk mester med holdet, inden han blev solgt til Aston Villa. Siden skiftede han til FC København og er nu altså at finde hos AaB. Hans fart bliver vigtig i dueller med spillere som Kamaldeen Sulemana.

Vidste du, at..:
AaB's midlertidige træner, Peter Feher, startede som træner i netop FC Nordsjælland. For 10 år siden var han træner for U19-holdet i klubben, siden blev han træner for reserveholdet samt teknisk direktør. Til sidst var han assistenttræner, inden han i 2016 blev cheftræner for Hellerup IK.

Dom:
Det er to hold, der gerne vil spille bolden langs jorden og samtidig arbejder med højt og aggressiv presspil, og det kan godt blive målrigt og underholdende i en velspillet fodboldkamp.

Det er også to jævnbyrdige mandskaber, hvorfor vi regner med, at begge hold kommer fra opgøret med point. 2-2 ender det.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Trænerjagten fortsætter i AaB: Dette er vores udfordring

Læs også:- FC Nordsjælland har blæst mig fuldstændig bagover

Læs også:Karantæner - hvem er ude?

Læs også:Succesfuld AaB-vikar: Dette er det sværeste ved træner-rollen

Læs også:David Nielsen: Tingene kan blive afgjort i denne periode