Foto: Lars Ronbog
Superliga

Optakt: AaB - OB

Denne omgang landsholdsfodbold er overstået, og Superligaen vender derfor tilbage fredag aften. Runden skydes i gang med opgøret mellem AaB og OB, som Tipsbladet giver dig en optakt til lige her.

Kampfakta
Kampstart: Fredag klokken 19.00. 
Spillested: Aalborg Portland Park. 
Dommer: Jens Maae. 
På TV: TV 3 Sport og Viaplay. 
Hashtag: #aabob #sldk

Holdnyt
AaB
Danmarks nordligste Superliga-hold stod for en af efterårets store bomber, da de fyrede Lars Friis og ansatte Erik Hamren. Den nye chef på sidelinjen fik dog ikke det ønskede comeback, da AGF let slog AaB med 3-1, inden landskampspausen begyndte. 

Nu har den tidligere mesterskabstræner så fået en masse tid på træningsbanen, og det bliver derfor spændende, om det kan ses på eksempelvis startopstillingen eller spillestilen mod OB. 

Erik Hamren må undvære Daniel Granli og Kasper Høgh, som er ramt af skader, men ser du bort fra de to, så har svenskeren frit valg på alle hylder, når han skal vælge sine folk til opgaven mod mandskabet fra Fyn. 

OB
Det så meget skidt ud for Andreas Alms mandskab på et tidspunkt, men med fire sejre i de seneste fem Superliga-kampe er OB pludselig en kandidat til top seks, og der er tro på tingene igen i Ådalen. 

Særligt sejren på 2-1 over FC København i Odense sendte et signal om, at de fynske striber godt kan være med mod de bedste i Danmarks øverste fodboldrække. 

OB er - ligesom AaB - ikke ramt af karantæner, og Andreas Alm har derfor hele sin trup til rådighed med undtagelse af Emmanuel Sabbi, som fortsat er skadet. 

Med de seneste præstationer in mente er det utænkeligt at tro, at svenskeren ændrer ret meget i sin startopstilling - hvis han overhovedet ændrer noget. 

Karantæner
AaB: Ingen. 
OB: Ingen. 

Bud på startopstillinger
AaB (4-3-3): Posavec - Ludewig, Pallesen, Kramer, Ahlmann - Fossum, Højholt, Prip - Andersen, Ross, Sousa. 

OB (4-2-3-1): Hansen - Grubbe, Paulsen, Ivancevic, Adelgaard - Tverskov, Gigovic - Frøkjær, Jebali, Tongya - Kadrii. 

Dom
Det ligner et meget lige opgør i Aalborg, hvor gæsterne starter lidt foran på selvtilliden. Men pausen kan have gjort AaB godt, og de stopper derfor fynboernes gode stime ved at vinde med 3-1. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel