• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: AC Horsens - Silkeborg IF

Foto: Getty Images

Midtjyderne vandt det første opgør mod AC Horsens, men det var en tæt kamp. Det ventes det at blive igen, denne gang

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: CASA Arena, Horsens
Dommer: Jonas Hansen
På TV: Canal 9
Hashtag: #achsif #sldk

Holdnyt:
AC Horsens:
Oprykkerne har fået en glimrende start på denne sæson med 15 point i 13 kampe. Alligevel er man tredjesidst i Superligaen og bare med et enkelt point ned til AaB, der er under stregen. Mens Lyngby er under stregen og en klar favorit til at rykke ud, da klubben blot har fem point, er der en vild kamp om den anden billet ud. Så Horsens - trods den gode start på sæsonen - er stadig favorit til at rykke ud.

Men Jens Berthel Askou har sat et godt hold op, og senest kom man foran i Herning, men endte alligevel med et smalt nederlag på 1-2.

Nu venter så Silkeborg IF, og cheftræneren er uden en karantæneramt Alexander Ludwig, der så rødt mod FCM. Til gengæld er 18-årige Angelo Nehmé med i truppen og kan få sin Superliga-debut for klubben.

Silkeborg IF:
Midtjyderne så slidte ud senest, hvor det endte med 3-3 hjemme mod Randers FC. Man var skarpe på egne chancer, men i den anden ende manglende energien, og Randers endte med at udligne i tillægstiden.

Samtidig måtte to mand udgå med skader, da både Lukas Engel og Mark Brink udgik med muskelskader. Begge er ude af kampen mod Horsens. Det er Pelle Mattsson, Gustav Dahl og Niclas Holm Pedersen også.

Til gengæld er angriber Alexander Lind tilbage i kamptruppen efter et skadesfravær på hele 14 måneder. Her har han døjet med flere træthedsbrud og en meniskskade, men nu er den unge angriber endelig fit igen. 

Karantæner:

AC Horsens: Alexander Ludwig
Silkeborg IF: ingen

Bud på startopstillinger:
AC Horsens (3-4-3): Delac - Hansen, Jensen, Gomez - Santos, Opondo, Kruse, Musonda - Just, Makienok, Jacobsen

Silkeborg IF (4-3-2-1): Larsen - Sonne, Salquist, Felix, Klitten - Thordarson, Oggesen, Klynge - Kusk, Jørgensen - Helenius

Dom:.
Spændende opgør mellem hjemmeholdet, der vil spille direkte og på dødbolde, og udeholdet, der kommer for at diktere og styre spillet.

Kommer SIF-holdet med trætte stænger som sidst mod Randers FC, taber man i Horsens. For energien er stor på Horsens-holdet. 

Men i en uge, hvor SIF ikke har midtugekamp, tror vi på, at midtjyderne lykkes med at hente tre point.

2-1 til SIF.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: