Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: AGF - FC København

Både AGF og FC København jagter en tiltrængt sejr søndag.

Kampfakta
Kampstart: Søndag kl. 20.00
Spillested: Ceres Park
Dommer: Jakob Sundberg
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #agffck #sldk

Holdnyt
AGF

Vejen fra optur til nedtur er kort i fodbold. For lige over to uger siden stod AGF med en stime på fem Superliga-kampe i træk uden nederlag, og “De Hviie” lignede et hold, der med stor sandsynlighed ville blande sig i top seks.

Nu er AGF uden for top seks og kigger ind. Uwe Röslers mandskab er efter et point i tre kampe raslet ned på en syvendeplads i Superligaen, og søndag venter altså et ekstremt svært opgør mod FC København.

Hvis AGF skal have noget med fra den kamp, skal angrebet oppe sig. Nederlaget mod Viborg FF var syvende kamp i træk, hvor mandskabet scorede maks. et mål. At score et mål og forsøge at holde buret rent er ganske enkelt ikke en holdbar måde at vinde fodboldkampe på.

AGF er uden et par offensive profiler som Mikkel Duelund og Kevin Yakob, der ikke kommer i aktion på denne side af nytår. Mads Emil Madsen og Michael Akoto var heller ikke med senest.

Til gengæld er Bailey Peacock-Farrell tilbage fra karantæne, og det skal blive spændende at se, om han tager pladsen i målet og henviser Jesper Hansen til bænken igen.

FC København
FC København kommer som AGF ikke til søndagens kamp med vind i sejlene. Et nederlag til FC Midtjylland blev det til i den forgangne runde, mens “løverne” i midtugen tabte til Bayern München trods en flot præstation.

Hjemmebanenederlaget i sidste runde har for alvor skabt spænding i toppen, hvor FC København kun har ét point ned til ærkerivalerne fra Brøndby IF og tre point ned til sidste sæsons store konkurrenter fra FC Nordsjælland. Derfor skal der nok point på tavlen søndag, hvis Jacob Neestrup og kompagni vil holde fast i førstepladsen.

FC Københavns største problem i øjeblikket er i forsvaret. I fem af de seneste seks kampe har “løverne” indkasseret to mål - og den sjette kamp var pokalsejren over IF Lyseng fra 3. division.

Kevin Diks bør i den forbindelse være klar til søndagens kamp, efter at han blev udskiftet mod Bayern München. 

David Khocholava, Nicolai Boilesen og Andreas Cornelius er fortsat ude, og det samme er William Clem, der har været ramt af sygdom. 

Karantæne
AGF: Ingen
FC København: Ingen

Bud på startopstillinger:
AGF: (3-4-2-1): Bailey Peacock-Farrell - Tobias Mølgaard, Frederik Tingager, Mats Knoester - Felix Beijmo, Nicolai Poulsen, Magnus Knudsen, Gift Links - Tobias Bech, Mikael Anderson - Patrick Mortensen

FC København (4-3-3): Kamil Grabara - Elias Jelert, Denis Vavro, Kevin Diks, Birger Meling - Diogo Goncalves, Rasmus Falk, Lukas Lerager - Roony Bardghji, Orri Oskarsson, Mohamed Elyounoussi

Dom:
Begge mandskaber jagter en optur efter nederlag i seneste spillerunde, men det kan de selvsagt ikke begge to få. Og herfra er buddet, at AGF må trække nitten, og at det ender med en 2-1-sejr til de københavnske gæster. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: