• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: AGF - FC Midtjylland

Foto: Getty Images

Der er tale om en topkamp, men hjemmeholdet går ind til den med brug for oprejsning efter en dårlig periode. FCM skal forsøge at cementere sin førsteplads.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Ceres Park, Århus
Dommer: Peter Kjærsgaard
På TV: Canal 9
Hashtag: #agffcm #sldk

Holdnyt:
AGF:
Det begynder at se bekymrende ud for AGF. Holdet har ikke vundet i sine fem seneste kampe, og forude venter et modbydeligt program: først førerholdet FC Midtjylland, så pokalreturen mod den onde ånd Randers FC, dernæst guldaspiranterne Brøndby IF, så Randers igen, derpå to kampe mod FC København og til sidst det femte opgør mod Randers i løbet af to måneder.

Man kan også vende den rundt og sige, at programmet giver AGF muligheden for at rette noget så eftertrykkeligt op på den lige nu skæve kurs. En række sejre mod netop dé modstandere vil vægte højt, både i tabellen og for selvtilliden.

AGF er hårdt ramt af afbud i øjeblikket. I torsdagens pokalsemifinale mod Randers sad intet mindre end otte spillere ude. Kevin Diks var en af dem, og han har karantæne i Superligaen, så han er stensikkert ikke tilbage søndag aften.

De øvrige spillere på skadeslisten var Nicolai Poulsen, Frederik Tingager, Niklas Backman, Daniel Arzani, Mathias Jørgensen, Zach Duncan og Søren Tengstedt.

Af dem er kun Niklas Backman udtaget, men det er nok tvivlsomt, at forsvarsspilleren bringes i spil fra start, selvom Bubacarr Sanneh heller ikke er klar til at spille.

FC Midtjylland:
Der var alvorlig slinger i valsen mod slutningen af grundspillet, men det tyder på, at mestrene har genfundet rytmen og igen træder de rigtige trin. Senest med den vigtige 1-0-sejr over guldrivalerne, Brøndby IF, og første stik i pokalsemifinalerne mod SønderjyskE.

FCM har ét point ned til Brøndby – og otte ned til AGF på tredjepladsen – så alt er ikke fryd og gammen endnu. Især hvis AGF vinder søndagens opgør, begynder det at blive spændende og ligne et reelt tre-holds-ræs.

I løbet af denne uge har spørgsmålet om Pione Sistos plads på holdet og især mangel på samme fyldt en del omkring FCM-holdet. Klubbens måske største stjerne har fået tre kampe i streg på bænken, efter han angiveligt havde en uoverensstemmelse med cheftræner Brian Priske.

De eneste navne på skadeslisten er Dion Cools og Daniel Høegh, efter både Junior Brumado og Joel Andersson er vendt tilbage i fuldt vigør.

Karantæne:
AGF: Kevin Diks
FC Midtjylland: Ingen

Bud på startopstillinger:
AGF (4-3-3): Grabara – Munksgaard, Hausner, Juelsgård, Højer – Olsen, Hvidt, Blume – Links, Mortensen, Thorsteinsson

FC Midtjylland (4-2-3-1): Lössl – Andersson, Sviatchenko, Scholz, Paulinho – Cajuste, Onyeka – Isaksen, Evander, Mabil – Kaba

Profilen:
Sory Kaba har været i forrygende målform for FC Midtjylland i de seneste kampe. Han kom på tavlen to gange i 5-0-sejren over Vejle Boldklub og blev matchvinder mod både Brøndby og i pokalkampen mod SønderjyskE, og det bliver spændende at se, om angriberen kan fortsætte takterne mod AGF.

Vidste du, at..:
AGF har en bedre statistik mod FC Midtjylland, end de fleste andre Superliga-hold kan prale af. Holdet har vundet fire af de seneste fem indbyrdes kampe, senest med 1-0 i begyndelsen af marts.

Dom:
Én vigtig ting taler for, at AGF vinder denne kamp, og det er, at holdet har haft fin styr på FC Midtjylland det seneste halvandet års tid. Vi tror dog ikke, at det er nok til en århusiansk hjemmesejr søndag aften.

FCM er bedre kørende end AGF og må være favoritter. Det lever holdet op til og vinder 2-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020