• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: AGF - OB

Foto: Getty Images

Der venter et traditionsrigt opgør søndag eftermiddag. Kan OB gøre op med sin dårlige AGF-statistik?

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Ceres Park, Århus
Dommer: Jens Grabski Maae
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #agfob #sldk

Holdnyt:
AGF:
Det har været alt andet end kedeligt at følge AGF i begyndelsen af denne sæson. Først var der de målrige kampe mod FC Honka og Vejle Boldklub, så det forsmædelige 3-0-nederlag til NS Mura i Europa League-kvalifikationen og til sidst rivalopgøret mod Randers FC i seneste runde, hvor Sebastian Hausner blev udvist helt i starten af kampen, og Patrick Mortensen udlignede i det 90. minut.

Forud for denne kamp har AGF ikke haft nogen europæisk kamp om torsdagen, hvilket alt andet lige giver holdet bedre forudsætninger for at vinde. Der har også været god grund til at træne især forsvaret. Dels fordi AGF har indkasseret otte mål i fire kampe, dels fordi Hausner har karantæne, og anfører Niklas Backman blev skadet mod Randers.

Det betyder formentlig, at Jesper Juelsgård, der afløste Backman, får chancen ved siden af Frederik Tingager. Han markerede sig blandt andet med at lægge op til udligningen i kampen.

Mod Randers sad Gift Links og Kevin Diks ude med skader, mens Milan Jevtovic blev siet fra før kampen. De er alle tre også ude af opgøret mod OB. Derudover genoptræner Zach Duncan stadig efter sin alvorlige skade, men landsmændene Alex Gersbach og Mustafa Amini endnu ikke har været udtaget til en kamptrup i denne sæson og heller ikke er det søndag. 

OB:
Det lignede en hård start på sæsonen for OB at trække nummer to, seks og tre fra seneste sæson i de første tre runder. Foreløbig er fynboerne dog sluppet godt fra det med sejr over FC København og 1-1 mod FC Nordsjælland. Nu venter så endnu et opgør mod en top 6-modstander.

Holdet har i sæsonens to første kampe stillet op i en 4-3-3-formation. Det tyder på, at cheftræner Jakob Michelsen dermed er gået væk fra den 3-5-2, som kendetegnede OB i det meste af seneste sæson.

OB har gennem 2020 var ramt af en del skader, og optakten til kampen mod AGF er ingen undtagelse. Seneste indlagte på lazarettet er Alexander Juel Andersen, der pådrog sig en ledbåndsskade mod FCN og derfor er ”ude i en længere periode”, som klubben formulerer det.

Læs også:Søren Tengstedt om AGF-skifte: Der spilles på en helt anden måde

Der lå i forvejen Ryan Johnson Laursen, Mart Lieder og anfører Janus Drachmann. Førstnævnte ser ud til at være den, der er tættest på at gøre comeback. Johnson Laursen fik således en halv times spilletid for reserveholdet i begyndelsen af ugen, men mangler selvsagt stadig noget for at være i spil til førsteholdet. 

Laursen er i første omgang med i truppen til AGF-kampen, mens både Drachmann, Lieder og unge Christian Vestergaard sidder ude sammen med Juel Andersen.

Karantæne:
AGF: Sebastian Hausner
OB: Ingen

Bud på startopstillinger:
AGF (4-3-3): Eskelinen – Munksgaard, Tingager, Juelsgård, Højer – Olsen, Poulsen, Blume – Tengstedt, Mortensen, Thorsteinsson

OB (4-3-3): Christensen – Lund, Tverskov, Larsen, Skjelvik – Kløve, Thomasen, Opondo – Sabbi, Jebali, Frøkjær

Profilen:
Den gamle kliché om, at tingene går hurtigt i fodbold, lever i bedste velgående. Det kan Jesper Juelsgård bevidne. Mod Vejle var han end ikke udtaget til truppen, mod Randers kom han ind efter en times spil og lagde op til udligningen, og nu står han til at starte inde mod OB.

Vidste du, at..:
AGF har det aktuelle overtag mod OB. Søndagens hjemmehold har kun tabt ét af de seneste ti indbyrdes opgør; det var i foråret 2019. Derudover har AGF vundet syv og spillet to uafgjorte siden den seneste OB-sejr for tre et halvt år siden.

Dom:
Det tyder på, at vi får en lige kamp. OB har fået en glimrende start på sæsonen, og AGF ligner et hold, der har tænkt sig at gentage succesen fra seneste sæson.

AGF lever blandt andet på stor energi i sit spil, og buddet herfra er, at en hel uges pause er bekommet holdet så godt, at det tager en smal sejr mod OB. 2-1 til hjemmeholdet.

Læs også:Superligaens bedste: AGF bringer sig tidligt i front

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Superliga-spørgsmål: Får Randers bugt med rædselsstatistik?

Læs også:OB-profil før AGF-kamp: Vi har noget at revanchere

Læs også:Ryan Johnson Laursen er tilbage for OB

---------------------------

Se OB - AC Horsens og FC København - Lyngby BK på Dplay - spotpris til tipsbladet.dk-læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus