• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: AGF - SønderjyskE

Foto: Getty Images

To hold, der har haft det svært, men har vundet de seneste kampe, mødes mandag aften. Hvem fortsætter stimen?

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Ceres Park, Århus
Dommer: Jonas Hansen
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #agfsje #sldk

Holdnyt:
AGF:
For bare to uger siden havde AGF endnu ikke vundet i denne sæson. Nu går holdet ind til denne kamp med tre sejre på stribe bag sig. Den seneste var ganske vist mod 3. divisionsholdet BK Frem, men det er jo væsentligt bedre at vinde sådan en kamp end tabe til den.

I Superligaen er sejrene kommet over bundholdet Vejle Boldklub og oprykkeren Silkeborg IF. Nu venter endnu en kamp mod et mandskaberne i tabellens tunge ende. SønderjyskE ligger sammen med VB under nedrykningsstregen.

AGF er stadig så tilpas tæt på stregen – kun ét point ned – at forskellen på sejr og nederlag er stor. AGF kan kort sagt både ligge til nedrykning og nummer syv efter denne runde, alt efter hvordan mandagskampen går.

Holdet må undvære langtidsskadede Benjamin Hvidt, mens anfører Niklas Backman endnu ikke er meldt klar efter sin langvarige skadespause. Gift Links’ skadespause har kun varet siden midten af august, men han er ikke blevet meldt kampklar siden.

SønderjyskE:
Det var en tiltrængt sejr, SønderjyskE vandt i seneste runde mod Brøndby. Holdet havde fået bare ét point ud af de foregående seks kampe, og man begyndte så småt at gro fast under nedrykningsstregen. Desto bedre var det, at netop Brøndby var og er det hold, der ligger lige over stregen.

SønderjyskE har også Brøndby på syvendepladsen inden for rækkevidde med en sejr. Hvis AGF omvendt vinder, bliver SønderjyskE hængende i nedrykningszonen. Derfor gælder samme pointe som for AGF: Kampens udfald kan gøre en stor forskel på, hvor holdet ligger i tabellen, når runden er færdigspillet.

SønderjyskE vandt også sin pokalkamp i midtugen over B1913 fra Danmarksserien. Her fik en række af de spillere, der normalt ikke spiller så ofte, lidt kamptræning. Herunder tre debutanter.

I de to seneste kampe har Duplexe Tchamba siddet ude, fordi han først var strandet hjemme i Cameroun og siden kom så sent til Danmark, at han ikke var med mod Brøndby. Men han er tilbage i truppen nu. En anden midtstopper, Patrick Banggaard, er fortsat skadet.

Karantæne:
AGF: Ingen
SønderjyskE: Ingen

Bud på startopstillinger:
AGF (4-3-3): Hansen – Lund, Hausner, Bisseck, Kahl – Grønbæk, Poulsen, Anderson – Bundu, Mortensen, Thorsteinsson

SønderjyskE (4-3-3): Thomas – Holm, Gartenmann, Reese, Dal Hende – Kornvig, Ekani, Albæk – Eskesen, Taiwo, Prosser

Profilen:
AGF’s Oliver Lund er fodboldspillets svar på schweizerkniven. Han kan spille alle tre positioner i forsvaret, wingback og endda på kanten, som han viste i pokalkampen mod Frem. I denne sæson har han spillet alle fem pladser, og mon ikke David Nielsen får brug for ham igen mandag aften.

Vidste du, at..:
SønderjyskE har efterhånden udviklet et veritabelt AGF-kompleks. Gæsterne har ikke vundet i de seneste 11 forsøg, og der er kun to spillere tilbage i klubben, som var med, da man vandt senest.

Dom:
Både AGF og SønderjyskE har fået en svær start på sæsonen, men der er tegn på bedring. Vi tror dog mest på, at AGF har fundet melodien efter syv runders ørkenvandring.

Derfor lyder buddet herfra, at AGF vinder 2-1 og dermed holder SønderjyskE fra at vinde for 12. gang i streg.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020