Superliga Lasse Claes

Optakt: Brøndby IF - FC København

Foto: Lars Ronbog

Danmarks største fodboldopgør. Det er, hvad der er på menuen søndag eftermiddag, når Brøndby møder FC København. Tipsbladet giver dig her en optakt til kampen.

Af Lasse Claes

Kampfakta
Kampstart: Søndag klokken 16.00 
Spillested: Brøndby Stadion 
Dommer: Michael Tykgaard
På TV: TV3+ og Viaplay 
Hashtag: #biffck #sldk 

Holdnyt
Brøndby IF
Syv nederlag på stribe i Superligaen. Det er de barske realiteter for Brøndby i øjeblikket. I sidste weekend tabte holdet fra Vestegnen med 1-2 i Randers, selvom Niels Frederiksens mandskab var en mand i overtal i mere end en halvleg. 

Alligevel havde Brøndby svært ved at skabe åbne målchancer, og det må give cheftræneren hovedpine. Derudover lavede Brøndby også en masse fejl, og det er tydeligt, at selvtilliden er dalende hos de forsvarende danske mestre. 

Til hjemmekampen mod ærkerivalerne fra FC København må Niels Frederiksen undvære både Andreas Maxsø og Anis Slimane, som begge er ude med karantæne. Og så er Kevin Mensah fortsat på sidelinjen efter sin slemme knæskade 

FC København
Hovedstadsklubbens præstationer har ikke været imponerende i de seneste uger, og FC København skal derfor ikke snuble meget mere, før FC Midtjylland suser forbi. 

De to hold spillede 0-0 i Herning i sidste runde. Det resultat levede løverne bedst med efter endnu en præstation under middel. Forspringet er dermed fortsat på tre point. 

Jess Thorup har mere eller mindre hele sin trup til rådighed til opgøret på Vestegnen. Det bliver eksempelvis spændende at se, om supertalentet Roony Bardghji vender tilbage til truppen, efter han var sendt på tribunen i Herning. 

Jens Stage, Davit Khocholava og Akinkunmi Amoo er ikke blevet klar til søndagens derby, mens Viktor Kristiansen og Carlos Zeca er ude for resten af sæsonen. 

Karantæne
Brøndby IF: Andreas Maxsø og Anis Slimane. 
FC København: Ingen. 

Bud på startopstillinger
Brøndby IF (4-3-1-2): Hermansen - Bruus, Heggheim, Rosted, Riveros - Radošević, Bell, Greve - Hedlund - Divkovic, Kvistgaarden

FC København: (4-2-3-1): Grabara - Ankersen, Vavro, Boilesen, Diks - Lerager, Falk - Roony, Biel, Claesson - Babacar

Profilen
Når Pep Biel er god, så er FC København det ligeledes. Og da Brøndby var på besøg i Parken for nogle uger siden, lavede han begge mål i 2-0-sejren. Derfor er det ikke utænkeligt, at hovedstadsklubbens nummer 16 får en hovedrolle på Brøndby Stadion søndag eftermiddag. 

Vidste du, at...
Der var ingen udebane-fans i Parken, og historien bliver den samme på Vestegnen. I nationalarenaen var der helt stille fra FC Københavns mest inkanerede fans i den første halve time, og Brøndbys fans følger trop med et boycut af stemningen de første cirka 20 minutter på søndag. 

Dom
Problemerne er uden tvivl størst hos Brøndby lige nu, men et derby lever sit eget liv, og derfor kan alt ske. Vi tror, det bliver tæt, men FC Københavns kvalitet bliver afgørende. Løverne vinder med 1-0.