• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Brøndby IF - Lyngby Boldklub

Foto: Getty Images

Brøndby er kommet tilbage på sporet og har fået to sejre i træk, mens Lyngby er i store problemer og fortsat på jagt efter sæsonens første sejr.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Brøndby Stadion
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #biflbk #sldk

Holdnyt:
Brøndby IF:
Superliga-klubben startede med at vinde sæsonens første fire kampe, så blev de næste tre tabt, og siden har man vundet de sidste to. Brøndby IF har med andre ord fået det til at køre igen, og klubben møder nu Lyngby Boldklub på hjemmebane.

Før runden er Niels Frederiksens tropper helt med i topstriden i Superligaen, hvor man er et enkelt point efter FC Midtjylland, efter det senest blev til 2-0 ude mod Vejle.

Rezan Corlu og Blas Riveros er skadede og ude af opgøret mod Lyngby. Kevin Mensah må også sidde ude af opgøret mod Lyngby.

Lyngby Boldklub:
Det er blevet til bare tre point i ni kampe, og dermed ligger Lyngby Boldklub side om side med AC Horsens i bunden af Superligaen. De to klubber, der spillede 1-1 mod hinanden i sidste runde, har haft store problemer og har fortsat første sejr til gode.

Værre er det for Lyngby, der også er uden cheftræner i den resterende del af efteråret, fordi Christian Nielsen har fået sparket en bold i hovedet og er ganske hårdt ramt. Carit Falch leder tropperne, til Nielsen er tilbage.

Læs også:Brøndby bekræfter afsked: De har efterladt et varigt indtryk på mig

Tilbage er André Riel, efter han har siddet ude i fem kampe med karantæne. Ude er Frederik Winther fortsat, efter han er testet positiv for virus. Emil Nielsen og Frederik Gytkjær indgår i truppen, efter de ikke spillede senest.

Karantæne:
Brøndby IF: Ingen
Lyngby Boldklub: Ingen

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (3-5-2): Schwäbe - Rosted, Maxsø, Jung - Bruus, Frendrup, Lindstrøm, Radosevic, Bjur - Uhre, Pavlovic

Lyngby Boldklub (4-3-3): Mikkelsen - Fosgaard, Geertsen, Enghardt, Hamalainen - Hebo, Rømer, Torp - Gammelby, Nielsen, "Greko"

Profilen:
Jens Martin Gammelby skal op mod den klub, der ejer ham. Indtil videre leder Gammelby fortsat efter topformen, men den tidligere Silkeborg-profil får masser af spilletid i Lyngby, hvilket naturligvis er første skridt mod at genfinde formen.

Vidste du, at..:
Der er ikke meget i statistikken, der taler for Lyngby. De sidste 10 besøg på Brøndby Stadion i Superligaen har kastet en enkelt sejr af sig. En gang er det endt uafgjort, mens hjemmeholdet BIF har vundet de sidste otte. Lyngby skal have brudt statistikken, for der er behov for sejre, hvis man skal have lukket hullet op til de næste i rækken.

Læs også:Coronakrisen kradser på Fyn: OB fyrer to

Dom:
Det bliver en meget svær kamp for Lyngby Boldklub, der indtil videre har lignet et af de to dårligste hold i Superligaen, som tabellen også indikerer. På den måde er det et eller andet sted en fortsættelse af et forår, der godt nok endte med redning, men omvendt ikke var pointmæssigt godt.

Opgøret mod Brøndby bliver svært, for BIF er et velspillende mandskab, der har hentet 15 point flere end Lyngby over ni runder.

Statistikken taler også for Brøndby. Vi tror, at hjemmeholdet vinder komfortabelt. 3-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:AaB’er: Vi hører til i den sjove ende af tabellen

Læs også:Har sagt op i Brøndby - og skifter til FCK

Læs også:Forrygende frispark kåret til Rundens Mål i Superligaen