18+ | Spil ansvarligt –  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet – Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
Video : Tipsbladet
Superliga

Brøndby IF - Silkeborg IF

Kriseramte Silkeborg skal søndag på en svær opgave ude mod Brøndby, som har fået en solid start på 2024 med tre sejre ud af fire mulige.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 17:00
Spillested: Brøndby Stadion
Dommer: Jakob Alexander Sundberg
På TV: TV3+

Holdnyt:
Brøndby IF:
Det holdt hårdt i Viborg, hvor Brøndby, uden karantæneramte Daniel Wass, i store dele af opgøret ikke ramte topniveauet. Det var da også lige ved at ende med andet pointtab i streg, men til sidste dukkede Ohi op som trold af en æske med en fremragende ’papegøje’-scoring, som sikrede de blågule en vigtig 2-1 sejr.

Hjemmeholdet er fortsat det eneste hold i Superligaen, som ikke har tabt i 2024, og med 10 point i forårets første fire kampe, bliver Brøndby ved med at lægge pres på FC Midtjylland og FCK i toppen af rækken. Aktuelt er der ét point op til midtjyderne, mens der er to ned til ærkerivalerne FCK.

Brøndbys to seneste præstationer har været mindre prangende end de to første, men med Wass tilbage fra karantæne og januar-indkøbet Vanlerberghe tilbage i fulde omdrejninger, råder Jesper Sørensen over en stærk og bred trup til søndagens opgør mod kriseramte Silkeborg, hvorfor der skal være fine muligheder for at snuppe forårets fjerde sejr.

Frederik Alves er fortsat ude med en skade, mens Henrik Heggheim også sad ude senest. 

Brøndby må også undvære Mathias Kvistgaarden, der sidder ud med en mindre skade, som han pådrog sig i seneste spillerunde. 

Silkeborg IF:
Nedturen fortsatte for Silkeborg i sidste weekend, da det hjemme på JYSK Park blev til et snævert 1-0 nederlag til AGF, i en kamp, som meget vel kunne have trillet ud med 0-0, hvis ikke det havde været for Mark Brinks uheldige selvmål.

Kent Nielsens mandskab har tabt alle årets fire første kampe, og da de også sluttede skidt af i 2023, er gæsterne nu oppe på ni ligakampe i streg uden sejr, hvoraf hele syv er endt i nederlag.

Gæsterne lever stadig højt på deres flotte præstationer i efteråret, som virker til at være lige akkurat nok til at snige sig med i Mesterskabsspillet. Teoretisk set kan det dog stadig nå at kikse her i sidste runde af Grundspillet, men det vil kræve et lille mirakel fra OB imod FCK.

Når man er i så skidt en forfatning som Silkeborg, er der selvfølgelig plads til forbedring på flere parametre, dog er det værd at bemærke, at offensiven er gået helt måltør på det seneste med kun én scoring i de seneste fem kampe.

Alexander Busch og Joel Felix har været fraværende i årets fire første kampe og ventes ligeledes ude mod Brøndby. Stefan Thordarson har haft problemer med læggen, men spiller søndagens kamp. 

Karantæner:
Brøndby IF: Ingen
Silkeborg IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (3-4-2-1): Pentz - Vanlerberghe, Lauritsen, Rasmussen - Klaiber, Greve, Wass, Divkovic - Suzuki, Vallys - Ohi

Silkeborg IF (4-3-3): Larsen - Sonne, Østrøm, Rödin, Musonda - Mattsson, Brink, Thordarson - Klynge, McCowatt - Lind

Dom:
Som Silkeborg har taget sig ud i det sidste lange stykke tid, er det svært ikke at se Brøndbys vej i søndagens opgør.

Godt nok har de blågule ikke ramt allerhøjeste klinge i de seneste to kampe, men Jesper Sørensen kan denne gang mønstre tæt på stærkest mulige startellever, og på den baggrund bør Brøndby være minimum et niveau over Silkeborg i deres nuværende forfatning.

Hjemmeholdet står noteret for rækkens bedste defensiv, og mod et selvtillidsforladt og uskarpt udehold, skal der være gode muligheder for en sejr med rent bur. 3-0 til Brøndby.

Spilforslag:
Brøndby vinder til nul til odds 2.75 ved Unibet. Husk, at odds kan ændre sig løbende.