• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Optakt: Brøndby IF - Viborg FF

Foto: Anders Kjaerbye/Getty Images

Brøndby IF kan med en sejr åbne kampen om tredjepladsen, mens Viborg FF skal have alle tre point med hjem, hvis de fortsat vil være en del af guldkampen.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Brøndby Stadion, Brøndby
Dommer: Jacob Karlsen
På TV: 6eren
Hashtag: #bifvff #sldk

Holdnyt:
Brøndby IF
Jesper Sørensen kan takke et annulleret mål på Jysk Park for, at hans Brøndby IF-mandskab er en del af top seks. Det peger i den rigtige retning for den nye Brøndby-chef, men man skal også begynde at se noget mere fremgang, hvis man vil spille en rolle i mesterskabsspillet.

Foråret startede ellers forrygende med sejre over AC Horsens og FC Midtjylland, men siden er man landet på jorden igen med en stribe mindre gode præstationer.

Nu gælder det så Viborg FF, hvor man med en sejr kan åbne kampen om bronzemedaljerne op. 

Rasmus Lauritsen var med på bænken mod FC Nordsjælland, og i landskampspausen spillede han i en testkamp mod Trelleborg, men noget tyder på, at han er blevet ramt af et tilbagefald. Laurtisen er i hvert fald ikke med i Brøndbys trup til Viborg-kampen. Det er til gengæld Kevin Tshiembe, selv om han udtalte tidligere på ugen, at han ikke regnede med at blive klar. Derudover kan Kevin Mensah gøre comeback efter mere end et års fravær. 

Mathias Kvistgaarden fik chancen foran Simon Hedlund mod FC Nordsjælland. Læg dertil at Kvistgaarden scorede for U21-landsholdet, hvilket kan give ham overhånden om startpladsen mod VFF.

Viborg FF
De grønblusede havde på papiret et af de sværeste programmer, inden Superligaen blev delt i to. Det er også gået ud over deres pointhøst, selvom de i store perioder har spillet god fodbold.

Kan man trække sig sejrsrigt ud af opgøret mod Brøndby IF, så er man fortsat i live i guldkampen, hvor FCN og FCK er trukket en smule fra.

Jeppe Grønning er tilbage fra karantæne, men Viborg FF må undvære Nicolas Bürgy, Mads Lauritsen, Marokhy Ndione, Alassana Jatta og Martin Arnarsson. Dermed er Jacob Friis særligt udfordret i det centrale forsvar, hvor løsningen igen kan blive at bruge Daniel Anyembe, som gjorde det fint i Parken. 

Karantæner:
Brøndby IF: Ingen

Viborg FF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (4-2-3-1): Mads Hermansen - Daniel Wass, Frederik Alves Ibsen, Frederik Winther, Blas Riveros - Joe Bell, Mathias Greve - Mathias Kvistgaarden, Håkon Evjen, Nicolai Vallys - Ohi Omoijuanfo

Viborg FF (4-3-3): Lucas Lund Pedersen - Anton Gaaei, Zan Zaletel, Daniel Anyembe, Oliver Bundgaard - Jakob Bonde, Jeppe Grønning, Clint Leemans - Ibrahim Said, Paulinho, Elias Achouri

Dom:
Det er et opgør, som er uhyre svært at spå om. Brøndby IF er favoritter, men det bliver ikke nogen nem opgave. Buddet herfra bliver, at hjemmeholdet kommer blæsende fra start på Brøndby Stadion, hvilket sikrer dem to hurtige scoringer og en sejr på 2-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: