Foto: Getty Images
Superliga

Optakt: FC København - AGF

Søndag byder på et Superliga-brag mellem FC København og AGF - et opgør, der som regel byder på dramatik.

Kampfakta
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Parken
Dommer: Sandi Putros
På TV: 3+
Hashtag: #fckagf #sldk

Holdnyt
FC København

FC Københavns tætpakkede kampprogram fortsætter, og efter et flot point mod Bayern München på Allianz Arena kan Jacob Neestrup og co. ikke hvile på laurbærrene. Allerede søndag skal “løverne” i aktion mod AGF.

For FC Københavns vedkommende skal der tre point på kontoen, hvis man skal være sikker på også at overvintre på førstepladsen. Faktisk kan FCK være på en andenplads, når kampen mod AGF går i gang, hvis Brøndby IF vinder deres kamp mod Hvidovre IF tidligere søndag.

Og et pointtab mod AGF kan ende med at sende FCK helt ned på tredjepladsen, såfremt både Brøndby og FC Midtjylland vinder i denne runde. Det er - med andre ord - monster tæt i toppen. 

FCK kan dog glæde sig over en fin historik mod AGF med seks sejre og fire uafgjorte i de seneste 10 indbyrdes Superliga-kampe, hvoraf flere har været særdeles dramatiske og seværdige. 

Jacob Neestrup må se bort fra David Khocholava, William Clem og Birger Meling, som alle er færdige for i år. Derudover er også Khouma Babacar fraværende. 

AGF
Ligesom FC København kan årets sidste Superliga-runde få stor betydning for, hvor AGF overvintrer. Et nederlag vil fastholde dem på sjettepladsen, mens en sejr kan sende dem helt op som nummer fire, alt afhængig af Silkeborg IF og FC Nordsjællands resultater. Med til den historie hører så også, at der med al sandsynlighed stadig vil være ganske få point mellem holdene fra fjerde- til sjettepladsen.

At AGF potentielt kan kravle helt op og slutte året som nummer fire, skyldes ikke mindst en stærk stime på det seneste. I de seneste seks kampe har AGF hentet 12 ud af 18 mulige point, mens holdet ikke har tabt. Kun FC Midtjylland har hentet flere point, hvis man ser udelukkende på de seneste seks runder.

Uwe Rösler og kompagni har igen sammen et hold, der er umådeligt svært at score imod, mens offensive profiler som Tobias Bech og Patrick Mortensen sørger for mål i den anden ende.

AGF har på det seneste været ramt af skader, men det lysner lidt til søndagens opgør, hvor både Bailey Peacock-Farrell og Mikael Anderson er tilbage i truppen. 

Karantæne
FC København: Diogo Goncalves
AGF: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC København (4-3-3): Grabara - Jelert, Vavro, Diks, Sørensen - Lerager, Falk, Claesson - Elyounoussi, Oskarsson, Achouri

AGF (5-3-2): Hansen - Andersen, Beijmo, Mølgaard, Tingager, Links - Knudsen, Poulsen, Brandhof - Bech, Mortensen

Dom:
Der er altid smæk på, når FC København og AGF mødes, og det er ikke helt urealistisk, at der kommer flere advarsler end mål. Når det så er sagt, er FC København favoritter på hjemmebane, og de skal forsøge at rejse sig i Superligaen ovenpå sidste uges nederlag af Viborg FF. Det slutter 2-1. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: