• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: FC København - Brøndby IF

Foto: Getty Images

Der er københavnsk derby på søndag, hvor FCK og BIF mødes. Få optakten til opgøret her.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Parken, København
Dommer: Jakob Sundberg
På TV: 3+
Hashtag: #fckbif #sldk

Holdnyt
FC København
Tre kampe, tre point.

De forsvarende mestre er kommet skidt fra land i Superligaen, hvor man har tabt hjemme til AC Horsens og ude mod Viborg FF.

Dermed er der pres på før det københavnske derby, hvor Jess Thorups tropper næppe kan leve med andet end en sejr.

Til kampen er der hentet markant forstærkning til truppen i form af kantspiller Mohamed Daramy, der er lejet i AFC Ajax for resten af indeværende sæson. Landsholdsbobleren skal være med til at løfte et FCK-hold, der i nederlaget til Horsens havde problemer offensivt, og i nederlaget til Viborg havde problemer defensivt. 

Efter nederlaget senest kan det sagtens tænkes, at Jess Thorup foretager et par ændringer i startopstillingen.

Kamil Grabara er fortsat at være ude med en skade, og så er Orri Oskarsson også ude, da han er blevet ramt af en mindre skade.Luther Singh er heller ikke med denne gang, og det samme gør sig gældende for Paul Mukairu, som FCK købte for 15 millioner kroner i januar. Ham har Thorup valgt at se bort fra. 

Mohamed Daramy er tilbage i kamptruppen, og så er også Akinkunmi Amoo også klar igen.

Brøndby IF
De har haft svært ved at score mål, men der kom for anden europæiske aften i træk en kasse fra den kroatiske angriber Mirko Divkovic. Dermed står BIF i en god position i forhold til at komme videre til den afgørende runde i Conference League-kvalifikationen.

Klubben er dog også en smule under pres i Superligaen, hvor man også blot har fået tre point i tre kampe. Og samtidig har Carsten V. Jensen haft det svært på transfermarkedet, hvor man indtil videre har købt en højre back. Sebastian Andersson ser ud til at glippe, da han ifølge tyske medier ikke kunne blive enig med BIF om en aftale.

Så Niels Frederiksen har stadig en trup, der savner forstærkninger, og nu går man altså ind til et svært derby.

BIF har Sigurd Rosted, der var syg torsdag mod FC Basel, tilbage. Ude er anfører Andreas Maxsø, mens angriber Carl Björk og backen Kevin Mensah sidder ude i en længere periode.

Karantæne
FC København: Ingen
Brøndby IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC København (4-2-3-1): Johnsson - Ankersen, Vavro, Boilesen, Kristiansen - Lerager, Falk - Claesson, Haraldsson, Daramy - Biel

Brøndby IF (4-1-2-1-2): Hermansen - Sebulonsen, Rosted, Tshiembe, Riveros - Bell - Radosevic, Cappis - Slimane - Hedlund, Kvistgården

Profilen:
Anis Slimane så frigjort ud, da han var kommet i en lidt mere offensiv rolle på Brøndby-holdet mod Basel. Spiller han den position igen, skal FCK-holdet holde et vågent øje med Slimane, der har gode kvaliteter på bolden.

Vidste du, at…:
Det er normalt hjemmeholdet, der klarer sig bedst i derby-kampene i Parken. FCK har kun tabt to gange i Parken til BIF i Superligaen siden september 2004. En enkelt gang i 2017 og en kamp i september 2020.

Dom:
En kamp, hvor ingen af de to klubber er kommet særlig godt fra start i Superligaen og derfor har behov for en sejr. Hjemmeholdet har den stærkeste trup, mens Brøndby nok har det stærkeste koncept.

Vi regner med en meget tæt kamp, der til syvende og sidst kan afgøres af den individuelle kvalitet. Her tror vi, at FCK har mest kvalitet. 2-1 til hjemmeholdet.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.