• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Optakt: FC København - FC Midtjylland

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Spændende opgør venter i Parken, når FC København tager imod FC Midtjylland.

Af Victor Risager

Kampfakta
Kampstart: Lørdag klokken 16.00
Spillested: Parken, København
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: 6eren
Hashtag: #fckfcm #sldk

Holdnyt
FC København
Det startede fint for FC København under Jacob Neestrup med en sejr over AGF, men siden er Løverne gået fem kampe i træk uden en sejr i ordinær spilletid. Senest i Superligaen sikrede man sig uafgjort mod Brøndby IF på et sent mål af Roony Bardghji, mens man i midtugen måtte slide sig forbi Hobro IK i en straffesparkskonkurrence.

Et problem for FC København har i den seneste periode været at score mål. Ikke siden 3-0-sejren over Lyngby i midten af august har Løverne scoret mere end et mål i en kamp.

Med til den historie hører, at Andreas Cornelius har været ude af en håndfuld kampe, og at andre offensivspillere såsom angriberne Mamoudou Karamoko og Khouma Babacar samt midtbaneprofil Rasmus Falk også er ude. Til gengæld er Babacer tilbage i truppen mod FC Midtjylland.

Siden sidste spillerunde er Nicolai Boilesen blevet meldt færdig for efteråret, og det efterlader FC København med kun to skadesfri stoppere i David Khocholava og Valdemar Lund. Så spørgsmålet er, om Jacob Neestrup vil gå over til en firebackkæde igen, eller om man vil bruge Kevin Diks fra start og holde fast i en trebackkæde. 

Zeca og Akinkunmi Amoo er skadede.

FC Midtjylland
FC Midtjylland har efter en vaklende start på sæsonen for alvor fundet fodfæste under Albert Capellas, og i Superligaen har Ulvene ikke tabt deres seneste fem kampe, som har budt på tre sejre og to uafgjorte.

I midtugen sikrede man sig også en ganske overbevisende 6-0-sejr i pokalen mod FA 2000, hvor blandt andre Sory Kaba, Evander og Edward Chilufya kom på tavlen.

Især Sory Kaba kan også være i spil til en startplads mod FC København. I hvert fald har han et godt snit mod netop københavnerne med seks mål i otte ligakampe mod FCK. Til sammenligning har han ikke scoret mere end tre mål mod noget andet hold i Superligaen. Dog vil en startplads til den stærke angriber betyde, at enten Anders Dreyer, Pione Sisto eller Gustav Isaksen skal bænkes, så der er hovedbrud for Capellas forud for kampen.

Henrik Dalsgaard er tilbage efter en kort skadespause, men FC Midtjylland må undvære Joel Andersson og Oliver Sørensen. 

Karantæne
FC København: Ingen

FC Midtjylland: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC København (4-3-3): Grabara - Jelert, Khocholava, Lund, Kristiansen - Stamenic, Lerager, Johannesson - Bardghji, Claesson, Daramy

FC Midtjylland (4-3-3): Lössl - Thychosen, Dalsgaard, Sviatchenko, Paulinho - Olsson, Martinez, Evander - Dreyer, Kaba, Isaksen

Dom:
FC København er hårdt plaget af skader og kommer til kampen med lidt svingende præstationer i bagagen, mens FC Midtjylland omvendt kommer ovenpå et par succesoplevelser. Derfor tror vi også på, at det bliver gæsterne fra det midtjyske, som tager tre point. Det slutter 1-2 i Parken.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: