• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: FC København - FC Nordsjælland

Foto: Getty Images

FC København og FC Nordsjælland har gjort rent bord i de første to runder af mesterskabsspillet. Nu tørner de sammen i Parken.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Parken, København
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: Canal 9
Hashtag: #fckfcn #sldk

Holdnyt:
FC København:
Der har været mange beskidte pletter på FC Københavns sæson, men mesterskabsspillet har foreløbig været pletfri for hovedstadsklubben. De første to kampe har kastet to sejre af sig, og særligt den seneste, 3-1-sejren på Brøndby Stadion, varmer på de breddegrader.

De seks point har bragt FC København en smule tilbage i guldkampen - i første omgang har løverne vippet AGF af tredjepladsen.

Cheftræner Jess Thorup har i mesterskabsspillet valgt at benytte en mere klassisk angriber i form af Kamil Wilczek, og det har givet pote. Den polske skarpretter har scoret tre mål i de første to kampe.

Mål har FCK da også brug for, hvis der skal point på kontoen. Defensiven kan Thorup ikke sætte sin lid til. I de seneste ni kampe har FC København blot noteret sig for et enkelt clean sheet - det var mod mestrene fra FC Midtjylland.

Carlos Zeca måtte udgå med en skade fra onsdagens træning, men FCK-kaptajnen er blevet klar til mødet med FC Nordsjælland. Til gengæld må københavnerne undvære Bryan Oviedo, som blev ankelskadet under en træning tidligere på ugen.

FC Nordsjælland:
FC Nordsjælland fik med det yderste af neglene sneget sig med i mesterskabsspillet, men Farum-klubben har vist i de første to kampe, at de hører til i det fornemste selskab. FCN har slået AGF og Randers FC og er nu oppe på fire sejre i træk og ni kampe i træk uden nederlag.

Flemming Pedersens mandskab når ikke at blive en del af guldkampen, men de kan lige så godt sætte overliggeren højt og gå efter tredjepladsen, der lige nu indtages af søndagens modstander. Seks point adskiller de to.

FC Nordsjælland har især nydt godt af, at den store stjerne Kamaldeen Sulemana har mere medvind end tidligere på efteråret. Ghaneseren har scoret tre mål i de seneste to kampe. Også Andreas Schjelderup er velspillende i øjeblikket

FC Nordsjællands skadesliste tæller Jonathan Amon, Johan Djourou, Kian Hansen og Mohammed Diomande.

Karantæner:
FC København: Ingen
FC Nordsjælland: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC København (4-2-3-1): Grytebust - Ankersen, Nelsson, Boilesen, Kristiansen - Lerager, Zeca - Falk, Wind, Fischer - Wilczek

FC Nordsjælland (3-4-3): Vindahl - Thychosen, Jenssen, Mesik - Villadsen, Kofod, Christensen, Svensson - Schjelderup, Jensen, Sulemana

Profilen:
Victor Jensen er opfostret i FC København, men han nåede aldrig at spille på førsteholdet, før han blev solgt til Ajax. Nu skal han så spille mod dem, og FCK har al mulig grund til at frygte angriberen, der er i god form i øjeblikket - senest scorede han to mål mod Randers FC.

Vidste du, at..:
De to cheftrænere runder hver deres milepæl i søndagens kamp. Jess Thorup står i spidsen for FC København for 20. gang, mens Flemming Pedersen runder 75 kampe som FC Nordsjælland-træner. 

Dom: 
Det er umuligt at forestille sig, at det bliver 0-0, og det er altid en rar ting at kunne sige om en fodboldkamp. Begge mandskaber er noget bedre offensivt end defensivt, og det kan sagtens blive voldsomt underholdende i Parken. Det tror vi, at det bliver. Opgøret ender 2-2.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: