• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Martin Davidsen

Optakt: FC København - OB

OB har ikke vundet i FC Københavns dagligstue i Superliga-sammenhæng siden 2003. Hvor skarpt står Ståle Solbakkens tropper forud for Champions League-rejsen.

Af Martin Davidsen

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 16.00
Spillested: Telia Parken
Dommer: Jakob Kehlet
På tv: Canal 9
Hashtag: #fckob #sldk

Holdnyt:
FC København:
Mange spillere fra FC København har været i landsholdsaktion i løbet af ugen, men så vidt vides er ingen vendt tilbage til den danske hovedstad med skader. Dog er der tvivl om Rasmus Falk, der åbenbart stadig døjer med efterveer fra den hjernerystelse, han pådrog sig i derbyet mod Brøndby for uger tilbage.

FC København er stadig ubesejret i Superliga-sæsonen indtil videre, og en sejr over OB kan lægge yderligere pres på Brøndby og AaB, der mødes dagen efter i Aalborg.  Det bliver interessant at se, hvor meget Ståle Solbakken vil skele til den kommende Champions League-kamp mod FC Porto, når holdet mod OB skal sættes. Det kan give folk som Danny Amankwaa, Jan Gregus og Youssef Toutouh en startplads.

OB:
Kent Nielsens tropper har været favoritter i seks af sine syv første kampe i Superliga-sæsonen, og da det kun er blevet til en enkelt sejr hidtil, har der altså været mange skuffelser at sluge for det fynske publikum.

OB vandt onsdag overbevisende pokalkampen mod Vejle, og fynboerne kan dermed tage selvtillid (og trætte stænger?) med til København. Her kan Kent Nielsen næsten råde over en fuldt ud kampklar trup – hvis man da ser bort fra midtbanetalentet Jens Jakob Thomasen, der stadig må anses som tvivlsom ligesom Joao Pereira.

Karantæne:
FC København: Ingen
OB: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC København (4-4-2): Olsen – Ankersen, Zanka, Johansson, Augustinsson – Toutouh, Gregus, Delaney, Amankwaa – Pavlovic, Cornelius 

OB (4-4-2): Grytebust – Desler, Tverskov, Petersen, Barrett Laursen - Edmundsson, El Makrini, Uzochukwu, Jönsson – Festersen, Jacobsen

Vidste du, at…:
OB's seneste Superliga-sejr mod FC København i Parken var helt tilbage i 2003, hvor fynboerne vandt 4-2. Steffen Højer (x2), Fernando Derveld og Mwape Miti scorede målene for OB, mens Peter Møller og Sibusiso Zuma nettede for FCK.

Profilen:
Kenneth Emil Petersens far Palle var i en spektakulær målmand for FC København i klubben første år i begyndelsen af halvfemserne. Med ”Palle Plankeværk” på mål vandt FC København bl.a. det danske mesterskab i 1993, og nu skal sønnike forsøge at skabe en fynsk triumf i nationalarenaen. Kenneth Emil Petersen er som OB-anfører en nøglespiller på holdet, og det kræver en knivskarp OB-defensiv, hvis ikke FC København skal tage endnu en sejr.

Dom:
Selvom FC København kun vandt én af sine fire Superliga-kampe i august, er der ingen tvivl om, at Ståle Solbakkens trup er Superligaens stærkeste spiller for spiller. Derfor vil FCK også være kæmpefavorit mod OB, og det vil være en stor overraskelse, hvis Kent Nielsen og kompagni får point med fra København. Vi byder på en sikker FCK-sejr på 3-0.

Form, tabel, indbyrdes kampe:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020