• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: FC København - Randers FC

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC København inviterer til guldfest i sæsonens sidste kamp som er mod Randers FC i Parken.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 17.00
Spillested: Parken, København 
Dommer: Jonas Hansen
På TV: 3+
Hashtag: #fckrfc #sldk

Holdnyt:
FC København: 
Efter nogle hæsblæsende, højdramatiske og nervepirrende uger kan FC Københavns spillere og trænere sænke skuldrene og puste ud. Mesterskabet er hjemme, og søndag skal der guldfestes i Parken.

Anden pinsedag kom FC Københavns 15. mesterskab i hus, da Jacob Neestrups tropper besejrede Viborg FF, og FC Nordsjælland tabte til Brøndby IF, og dermed har alle i den danske hovedstadsklub kunnet nyde ugen op til Randers-kampen.

Mon ikke, de alle bare glæder sig til en festlig søndag med masser af øl, sang og dans?

Skadeslisten tæller David Khocholava, Nicolai Boilesen, Akinkunmi Amoo, Lukas Lerager og Mamoudou Karamoko, så de kommer ikke i aktion i sæsonens sidste kamp. Til gengæld er Carlos Zeca højst overraskende blevet udtaget, og grækeren kan dermed få comeback i sin afskedskamp. 

FC Københavns startopstilling kan godt være svær at spå om, for vil Jacob Neestrup satse på den stamme, han plejer, eller benytter han lejligheden til at give nogle af de ydre mandater i truppen som Isak Bergmann Johannesson og Karl-Johan Johnsson lidt spilletid? 

Randers FC:
For Randers FC er det en succes at deltage i mesterskabsspillet, og det flueben blev sat for længe siden. Derefter handler det om at samle på succesoplevelser mod de bedste hold i Danmark.

Dem har der også været nogle stykker af i slutspillet, men alt tyder på, at det ender med en forventet sjetteplads til kronjyderne, der senest tabte til rivalerne fra AGF.

Randers FC har tabt fem kampe i træk, så det vil uden tvivl lune med en sejr i sæsonens sidste opgør, så mon ikke, at søndagens udehold krydser fingre for lidt tømmermænd i FCK-lejren? 

Randers-truppen er uden Jakob Tosin Kehinde, Frederik Lauenborg, Daniel Høegh og Mikkel Kallesøe. 

Karantæner:
FC København: Ingen
Randers FC: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC København (4-3-3): Grabara - Jelert, Vavro, Lund, Sørensen - Johannesson, Clem, Claesson - Goncalves, Larsson, Daramy

Randers FC (4-4-2): Carlgren - Kopplin, Kudsk, Andersson, Kaastrup - Klysner, Enggård, Johnsen, Babayan - Bundgaard, Odey

Dom:
FC København skal løfte pokalen, der vil blive kastet badedyr på banen, og man kan i det hele taget nok forvente en lidt løssluppen stemning i Parken. Den sportslige nerve vil være til at overse, men de to hold er naturligvis professionelle, og derfor går alt ikke op i hat og briller på fodboldbanen. Buddet herfra er, at FC København sparker guldfesten i gang med en 2-0-sejr over Randers FC.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: