Optakt: FC København - Randers FC
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Optakt: FC København - Randers FC

FC København spiller sæsonens første Superliga-kamp i Parken, når Randers FC kommer på besøg lørdag.

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 16.00
Spillested: Parken, København 
Dommer: Jonas Hansen
På TV: 6'eren
Hashtag: #sldk #fckrfc

Holdnyt:
FC København:
Efter to udekampe i træk i Superligaen er det blevet tid til sæsonens første ligakamp på hjemmebane for FC København.

De danske mestre fik en forsmag på Parken og det nye græstæppe i nationalarenaen onsdag, hvor holdet mødte Breidablik, og det blev en voldsomt underholdende kamp, som FCK vandt 6-3.

Dermed har Jacob Neestrups mandskab vundet de første fire kampe i sæsonen, og billedet af FCK er entydigt, at offensiven sprudler, mens defensiven er udfordret. I de seneste to kampe har "Løverne" indkasseret i alt fem mål mod Vejle og Breidablik, og det er selvsagt ikke prangende - det er det til gengæld at score ni mål i den anden ende. 

Det mest alarmerende i sæsonstarten har ubetinget været præstationen i den første halve time mod Breidablik. Her sank de danske mestre ned på et uhørt lavt niveau, og Jacob Neestrup udtalte efter kampen, at han var ramt på sin faglige stolthed. 

Mod Breidablik i Parken var det især Orri Oskarsson, der brillerede med et hattrick, og dermed kunne man da godt være fristet til at give ham chancen mod Randers, men mon ikke, at islændingen er tilbage på bænken?

Elias Achouri har et efterslæb grundet en turbulent start på sæsonen, og det er ikke sikkert, han er klar til at starte inde i lørdagens kamp. Mohamed Elyounoussi og Nicolai Boilesen er begge med i truppen, mens David Khocholava, Viktor Claesson og Andreas Cornelius er på skadeslisten.

Randers FC:
Kronjyderne spillede 2-2 mod både OB og Hvidovre IF, og dermed har Randers fået en lunken start på sæsonen, omend Rasmus Bertelsen formentlig vil vinkle det på den måde, at hans mandskab er ubesejret. 

Mod Hvidovre var Randers foran 2-0 og virkede til at have kampen under kontrol, men oprykkerne fik ædt sig tilbage, så fornemmelsen op til mødet med FCK lørdag kan ikke være den bedste i udeholdets lejr.

Onsdag kunne Randers præsentere Ernest Agyiri som ny spiller, og det tidligere Manchester City-talent kommer til Danmark fra Estland, hvor han akutelt er ligatopscorer med 11 kasser. Det skal blive spændende at se, om han kan overføre succesen til den noget stærkere Superliga.

Ernest Agyiri kan debutere allerede lørdag mod FC København, og det samme kan Oliver Olsen, der ligeledes er skiftet til Randers i denne uge. 

På skadeslisten i Randers FC er Daniel Høegh, Mikkel Kallesøe, Frederik Lauenborg, Oskar Snorre og Alhaji Kamara. Simen Bolkan Nordli måtte udgå med en skade mod Hvidovre IF, men er klar igen. 

Karantæner:
FC København: Ingen
Randers FC: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC København (4-3-3): Grabara - Jelert, Vavro, Lund, Diks - Lerager, Falk, Goncalves - Bardghji, Larsson, Achouri

Randers FC (4-4-2): Carlgren - Kopplin, Dammers, Andersson, Kaastrup - Nordli, Enggaard, Pedersen, Babayan - Bundgaard, Odey 

Dom:
FC København er inde i en periode, hvor kampene falder som perler på en snor, og på et tidspunkt kan trætheden melde sig, hvis mestrene når langt i Europa. Det bør dog ikke være et problem på dette tidspunkt af sæsonen, og FCK kan ikke løbe fra favoritværdigheden mod Randers FC, som Jacob Neestrups mandskab besejrer 3-1. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: