Foto: Getty Images
Superliga

Optakt: FC København - Randers FC

FC København skal forsøge at rejse sig oven på 0-4-nederlaget til FC Midtjylland, når Randers FC gæster Parken i mandagskampen.

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Parken, København
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #fckrfc #sldk

Holdnyt:
FC København: 
Efter 4-0-snitteren mod FC Midtjylland er der ingen tvivl om, at FC København-spillerne har glædet sig til at komme i kamp igen, og det gælder ikke mindst cheftræner Jess Thorup, der fik en skrækkelig Superliga-debut.

FC København kunne med en sejr over FC Midtjylland have bragt sig tilbage i den sjove ende af tabellen, men nu roder holdet fortsat rundt i bundregionen. Før niende runde er vicemestrene nummer ni.

FC Københavns helt store problem har været de mange mål, man har indkasseret. Jess Thorups mandskab er det hold, der har lukket næstflest mål ind, og det er i sig selv vanvittigt med tanke på, at defensiven udelukkende består af nuværende eller tidligere landsholdsspillere. 

Jess Thorup stillede op i en 3-4-3-formation mod FC Midtjylland, og selv om FCK fik tæsk, er der meget, der tyder på, at der blæser helt nye taktiske vinde over den danske hovedstad.

Hjemmeholdet har både Carlos Zeca og Viktor Fischer i fodboldkarantæne, mens Jens Stage er i coronakarantæne. Skadeslisten tæller Andreas Bjelland og Nicolaj Thomsen.

Randers FC:
Randers FC har scoret flere mål, end de har indkasseret, men alligevel har kronjyderne tabt fem ud af de første otte kamp. Det rækker til en ikke-prangende placering som nummer 10.

Nu står FC København for døren, og det er i sig selv bekymrende for Thomas Thomasberg og Randers FC. Det er efterhånden velbeskrevet, at kronjyderne aldrig slår de helt store hold i dansk fodbold. Den seneste sejr over lige præcis FCK daterer sig tilbage til 2015. Den seneste sejr i Parken til 2013.

Læs også:Nu taler Ståle Solbakken: Stort interview på søndag

Hvor FC Københavns defensiv har været kritisabel, er der ikke mange fingre at sætte på Randers FC's. "Hestene" har indkasseret ni mål i de første otte kampe, hvilket er ret usædvanligt for et hold, der er tredjesidst.

Det er i den modsatte ende, Marvin Egho og holdkammeraterne er udfordret. Randers FC har skabt næstflest chancer af alle hold i denne sæson, men scoringsprocenten er næstdårligst. 

Randers FC har været dygtige til at fastholde bolden, og faktisk er kronjyderne det hold, der har haft næstmest boldbesiddelse. Kun FC Midtjylland overgår Randers FC.

Karantæner:
FC København: Carlos Zeca og Viktor Fischer
Randers FC: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC København (3-4-3): Johnsson - Zanka, Nelsson, Boilesen - Ankersen, Mudražija, Falk, Bengtsson - Biel, Wind, Daramy

Randers FC (4-4-2): Carlgren - Kallesøe, Piesinger, Marxen, Kopplin - Kehinde, Hammershøy-Mistrati, Rømer, Greve - Egho, Kamara

Profilen:
Randers FC savner mål, men André Rømer gør, hvad han kan. Midtbanespilleren har scoret i sine seneste to kampe, og kan han score mod FC København, vil det være første gang nogensinde, han finder vej til netmaskerne i tre kampe i træk. André Rømer har i øvrigt også fået gult kort i de seneste to kampe. At få advarsler i tre kampe i træk har han dog prøvet tidligere.

Vidste du, at..:
En del af forklaringen på Randers FC's få scoringer er manglende skarphed, men en del er også, at marginalerne har været savnet. Med fire afslutninger på stolpen er Randers FC det mandskab, der har ramt træværket flest gange.

Læs også:Enig med Ståle: Jonas Wind kan koste mere end 100 millioner

Dom:
Forskellem på FC København og Randers FC har ikke været stor i denne sæson, men det må sidde i baghovederne på gæsterne, at de meget sjældent får noget med fra de store kampe. Omvendt skulle man mene, at chancen er større end længe mandag aften.

Vi tror, det bliver en tæt kamp, og det vil man også kunne aflæse på måltavlen. Jess Thorups første Superliga-kamp med FCK i Parken ender 1-1. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:- Jeg troede ikke, de kunne fyre Ståle Solbakken

Læs også:Jess Thorup forlod Genk: Én ting fortryder han stadig

Læs også:- Det er det job, alle danske trænere drømmer om