18+ | Spil ansvarligt –  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet – Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
Video : Tipsbladet
Superliga

FC København - Silkeborg IF

Det er 'must-win' for FCK, når de søndag eftermiddag tager imod Silkeborg i Parken. Snupper københavnerne deres første sejr i mesterskabsspillet?

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16:00
Spillested: Parken
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt
På TV: 6’eren

Holdnyt:
FC København:
FCK er fortsat uden sejr i mesterskabsspillet, men de andre guldbejlere har ikke slået kapital af københavnernes ringe pointhøst, og håbet om endnu et dansk mesterskab lever dermed endnu.

Det holdt hårdt på Heden i sidste weekend, men på en straffescoring af Kevin Diks dybt inde i tillægstiden, lykkedes det lige akkurat FCK at undgå det nederlag, som ville have ageret dødsstød til gulddrømmene.

Kampen på MCH Arena var fremragende reklame for Superligaen med en chancespækket, intens og underholdende affære, hvor københavnerne på ingen måde var FC Midtjylland underlegne. Til gengæld manglede der igen effektivitet foran mål, og når det samtidig bliver til mål imod i hver kamp, er det svært at vinde fodboldkampe.

De næste to kampe byder på mesterskabsspillets to ‘nemmeste’ kampe hjemme i Parken mod Silkeborg og AGF, så Brøndby og FC Midtjyllands forspring på seks point kunne meget vel være skrumpet betydeligt ind om to uger, hvis ellers FCK indfrier forventningerne.

David Khocholava, Theo Sander, Nicolai Boilesen, Khouma Babacar, Magnus Mattsson og Rasmus Falk er fortsat ude med skader. Birger Meling og Victor Froholdt er tilbage i truppen og kan komme i aktion, efter de missede kampen i Herning.
 
Silkeborg IF:
Kent Nielsens tropper er uden sejr i de seneste 13 ligakampe, og der er reelt set ikke mere at spille for i Superligaen i denne sæson, hvorfor alle øjne efterhånden må være rettet mod pokalfinalen om tre ugers tid.

Det betyder dog ikke, at Silkeborg har lagt sig fladt ned i mesterskabspillet. I forhold til efterårets sidste kampe, og de første i foråret, har ‘’Klubben fra Søhøjlandet’’ fået hanket op i dem selv, og fundet tilbage til et stabilt niveau, som gør dem til et svært mandskab at besejre for alle de øvrige hold i Superligaens øverste halvdel.

I mesterskabsspillets første to kampe blev det til uafgjort mod AGF og Brøndby, og Silkeborg burde også have fået point ud af anstrengelserne mod FC Nordsjælland senest, hvor de blev straffet af manglende skarphed og et forsvarskiks.

Gæsterne har ikke alverden at spille for, men har nu vist i de seneste tre kampe, at de kan agere sten i skoen for de øvrige hold i toppen. Fantastisk for spændingen i toppen af Superligaen.

Alexander Lind er tilbage fra karantæne, men Alexander Busch, Andreas Poulsen og Fredrik Carlsen på skadeslisten. 

Karantæner:
FC København: Ingen
Silkeborg IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC København (4-3-3): Grabara - Jelert, Vavro, Diks, Sørensen - Elyounoussi, Clem, Lerager - Bardghji, Claesson, Achouri

Silkeborg IF (4-3-2-1):  Larsen - Sonne, Rödin, Felix, Musonda - Klynge, Brink, Mattsson - Thordarson, McCowatt - Adamsen
 
Dom:
Det er ‘must-win’ for FCK, når de søndag tager imod Silkeborg i jagten på et comeback i guldkampen.

Københavnerne spillede en flot kamp i Herning, hvor de dog igen måtte gå fra banen uden tre point, men den forløsende sejr må simpelthen komme her.

Silkeborg har dog vundet begge sæsonens indbyrdes opgør i Parken, og har set forbedrede ud i de seneste uger.

Sammenholdt med et væld af skader og en gavmild defensiv hos hjemmeholdet, vil jeg ikke afvise at midtjyderne kan bide fra sig, men point bliver det næppe til.

3-1 til FCK.

Spilforslag:
Begge hold scorer til odds 1.75 ved Unibet. Husk, at odds kan ændre sig løbende.