Superliga

Optakt: FC København - SønderjyskE

Kan FC København holde kadencen nu hvor mesterskabet er i hus? Eller overrasker SønderjyskE stort i Parken? To hold med vidt forskellige forudsætninger mødes søndag eftermiddag.

Status:
Mens FC Københavns spillere tæller ned til sommerferie, kommer søndagens modstander fra SønderjyskE ind med en helt anden dagsorden. Sønderjyderne dykker mod bunden af Superligaen efter fem kampe med blot to point på kontoen, så hvis Michael Hemmingsens mandskab ikke retter skuden op, har de kurs mod 1. division. Sådan en dagsorden er ikke optimal, når modstanderen hedder FC København, men måske er der hjælp at hente for det pressede udehold.

FC København sikrede sig et suverænt dansk mesterskab sidste torsdag, da Lyngby blev besejret med 2-1. Mandag var der en guldfest af de mindre i Parken, da et reserveplaget FCK-mandskab slog Silkeborg med 2-0 på to mål scoret sent i kampen. I dén kamp virkede mesterholdet ikke helt fokuseret, og reserver som Johan Absalonsen og Kenneth Zohore slog ikke til. I søndagens kamp mod SønderjyskE er Zohore ikke med, da han er til U/17-EM med det danske landshold, og det kan måske betyde at Cesar Santin får chancen fra start efter et par kampe på bænken.

Ståle Solbakken har lovet, at han vil give reservespillerne chancen, og FCKs startopstilling er derfor noget nær umulig at forudsige. Det virker dog givet, at en spiller som Jos Hooiveld skal have chancen for at vise kvaliteterne frem igen.

Kvalitet har der ikke været meget af i SønderjyskEs spil i den seneste tid. Holdet kan ganske enkelt ikke lave mål, og det må siges at være et problem af de større! Defensiven fungerer egentlig ganske fint, men offensiven halter gevaldigt, og det bliver ikke bedre af, at holdet må undvære playmaker Henrik Hansen i Parken, efter han blev udvist i mandagens nederlag til OB. SønderjyskE har blot to point ned til stregen, og klubben SKAL snart have point på kontoen. Men der er ikke meget der tyder på, at det sker søndag i Parken, når Johnny Thomsen skal hilse på sit kommende hjemmebanepublikum.

Profil:
Christian Bolaños scorede i sidste runde, og costaricaneren virker til at være i glimrende spillehumør for tiden. Han vil uden tvivl give problermer i SønderjyskEs venstreside.

Dom:
SønderjyskE kan ikke lave mål. Det kan FC København. Derfor får sønderjyderne en snitter på 3-0 med sig hjem til kaffebordet.

Bud på startopstillinger:
FC København (4-4-2):
Wiland - Pospech, Antonsson, Hooiveld, Bengtsson - Bolaños, Claudemir, Kristensen, Absalonsen - N'Doye, Santin.

Skader: Ottesen, Vingaard
Karantæner: Ingen

SønderjyskE (4-5-1): Coe - Thomsen, Østli, Storbæk, Sidorenkov - Hédinsson, Skúlason, Bødker, Kucukovic, Frederiksen - Fabricius.

Skader: Larsen
Karantæner: Hansen