• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Optakt: FC København - Vejle Boldklub

Foto: Getty Images

FC København er fortsat uden nederlag i foråret, men kan også Vejle presse storklubbens vaklende forsvar?

Af Torsten Kjems Hansen

Kampfakta:
Kampstart: Onsdag klokken 20.00
Spillested: Parken, København 
Dommer: Michael Tykgaard
På TV: Canal 9 
Hashtag: #fckvb #sldk

Holdnyt:
FC København: 
Ikke et ord om VAR eller en vanvittig afslutning på den seneste FCK-kamp mod AGF. Københavnerne er fortsat ubesejret i 2021 men tabte igen et skridt i topkampen med 3-3-kampen mod Aarhus-holdet søndag aften. 

Faktisk har FCK nu ikke tabt i de seneste ni kampe i træk, så visse ting fungerer bedre end tidligere på sæsonen. En af dem er evnen til at score mål.

FCK har scoret mindst to kasser i hver af forårets fem kampe og har i alt nettet 13 gange i foråret. Det bringer holdet op på 35 sæson-mål, hvilket er flest af alle. 

Til gengæld er svagheden også til at få øje på, for FCK tillader ganske enkelt for mange mål i mod sig i forhold til at kunne kravle helt til tops. I fire af forårets fem kampe har FCK tilladt modstanderen at score mindst to gange og har i alt lukket ni mål ind i foråret - det har kun SønderjyskE gjort ringere i ligaen.

I alt har FCK indkasseret 30 scoringer i 18 kampe, hvilket næst dårligst af alle 12 hold i ligaen. 

Det kloge fodbold-citat med, at "forsvaret vinder titler" må de gruble over med panderynker i Parken. 

Ikke desto mindre er FCK fortsat med i guldjagten, men ingen tvivl om, hvor Thorup & co bør have fokus på træningsbanen. 

Peter Ankersen og Mikkel Kaufmann er fortsat ude med skader, men ellers er alle fit for fight i FCK

Vejle:
Vejle-holdet har kun vundet en men også kun tabt en kamp i forårets fem kampe, hvilket gør at afstanden til bunden er under kontrol og at chancen for en plads i top-6 fortsat er ganske lun. Der er bare tre point op til OB på 6. pladsen, og med fire runder tilbage, er alt endnu muligt. 

Hjemmebanen har for Vejle ikke været nogen styrke i foråret på grund af den medtagede bane, så derfor præsterer det teknisk glimrende hold også oftest bedste spillemæssigt på udebane.

Det kvikke spil og de dygtige offensive kræfter bliver uden tvivl forsøgt sat i scene i Parken onsdag aften, hvor FCK vil være favoritter, hvilket vil gøre det til en kamp, hvor der vil være alt at vinde for Vejle. 

Kevin Yamga var tilbage i truppen mod AC Horsens, hvor Mads Greve, Jacob Schoop, Thomas Gundelund og Matthew Briggs alle var ude med skade - det kan de meget vel være igen onsdag aften. 

Karantæner:
FC København: Ingen
Vejle: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC København (4-3-1-2): Johnsson - Bartolec, Nelsson, Zanka, Boilesen  - Lerager, Zeca, Falk  - Wind - Fischer, Daramy

Vejle Boldklub (4-2-3-1): Brunst - Mølgaard, Kolinger, Ojala, Bengtsson - Ramadani, Ezatolahi - Sousa, Mucolli, Faghir - Onugkha

Profilen:
Pierre Bengtsson kom i sidste uge i modvind hos Vejle-fansene og til dels hos Vejle-ledelsen, da han i et interview gav udtryk for, at det vil være underligt at spille i en Vejle-trøje mod FCK, som fortsat ejer ham.

- Det er svært for mig, men det er ikke mig, der beslutter alt. Hvis det var op til mig, havde det bedste måske været ikke at spille den kamp, lød det til bold.dk.

Det fik masser af Vejle-fans til at rase på de sociale medier i forhold til svenskerens loyaliltet. Derfor vil manges øjne hvile mere på Bengtsson end normalt, når der bliver sat gang i spillet på hans gamle hjemmebane. 

Vidste du, at..:
Den seneste Vejle-sejr i Parken over FC København ligger tilbage i år 2000. Dengang sørgede et selvmål af Bo Svensson og et hattrick af Erik Bo Andersen for en 4-1-sejr til Vejle. Siden har FC København vundet alle de fem hjemmekampe, der er afviklet mod Vejle Boldklub i Superliga-regi. 

Dom:
Det bliver en sjov og sikker underholdende kamp, for det er to hold, der meget gerne vil fremad på banen. FCK'erne har fået gang i offensiven, men Vejles giftige offensiver kan sagtens udfordre den vaklende defensiv hos hovedstadsholdet. 

Vi tipper en målrig omgang med en 3-2-sejr til FC København. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus