Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: FC København - Viborg FF

Et udsolgt Parken danner rammen om topkampen mellem FC København og Viborg FF i sidste runde af grundspillet.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 15.00
Spillested: Parken, København 
Dommer: Mikkel Redder
På TV: 6'eren
Hashtag: #fckvff #sldk

Holdnyt:
FC København:
Mod AC Horsens indkasserede FC København et mål, og det er noget nær det eneste negative, der har været at berette om de danske mestre de seneste fire-fem måneder. 

FC København er vadet fra triumf til triumf under Jacob Neestrups ledelse, og det betyder, at holdet nu er tilbage i guldkampen for fuld musik. Ja, faktisk kan FCK vinde grundspillet, hvis det bliver til en sejr over Viborg FF, og FC Nordsjælland samtidig ikke slår Brøndby IF. 

FC København havde uden tvivl sigtet efter et stort comeback i foråret, men det må næsten være lige før, at de er foran tidsplanen....

Andreas Cornelius er tilbage, og dermed var skadeslisten reduceret til at tælle Carlos Zeca, Nicolai Boilesen, Akinkunmi Amoo og Christian Sørensen. Desværre for FCK har Rasmus Falk meldt sig til listen, og han er ude af opgøret mod VFF. I stedet er det ventet, at William Clem spiller. Isak Bergmann Johannesson er syg, og i hans fravær har Jacob Neestrup udtaget Oscar Højlund, der er lillebror til Rasmus Højlund. 

Og opgøret mod AC Horsens? Ja, det vandt FCK 4-1.

Viborg FF:
Jacob Friis' mandskab gør det stadig blændende, og søndag kan holdet fra domkirkebyen sikre sig andenpladsen i grundspillet - hvilken bedrift det vil være! 

Når det er sagt, er gassen gået en lillebitte smule af ballonen i Viborg FF. Foråret har budt på en enkelt sejr i fire Superliga-kampe samt en truende pokal-exit efter nederlag i første kamp til håbløse AaB. Men så leder man selvsagt også efter hår i suppen.

Faktum er, at det går rigtig godt i Viborg, som også nok skal blive et sjovt bekendtskab i mesterskabsspillet.

Viborg manglede svimlende 10 spillere i seneste opgør mod FC Nordsjælland, og det betød blandt andet, at 18-årige Jakob Vester Nielsen debuterede på en uvant plads som højre back. Det slap han vældig godt fra. 

Viborg må undvære anfører Jeppe Grønning, der sidder ude med karantæne, og gæsterne er også uden Jan Zamburek, Alassana Jatta, Marokhy Ndione og Mads Lauritsen, der alle er skadede. 

Karantæner:
FC København: Ingen
Viborg FF: Jeppe Grønning

Bud på startopstillinger:
FC København (4-3-3): Grabara - Jelert, Vavro, Khocholava, Diks - Lerager, Clem, Claesson - Goncalves, Haraldsson, Daramy

Viborg FF (4-3-3): Lund - Gaaei, Zalatel, Bürgy, Bundgaard - Bonde, Westergaard, Leemans - Said, Paulinho, Achouri

Dom:
Parken er udsolgt, så der bliver en fantastisk ramme om søndagens opgør, hvor FC København og Viborg FF spiller en vaskeægte topkamp. Hjemmeholdet skal på sin sværeste opgave hidtil i foråret, og vi vil formentlig se et FCK-mandskab være mere under pres, end de har været vant til meget længe. Men Jacob Neestrups mandskab virker så bundsolide, at de også nok skal få skovlen under Viborg. FC København vinder 2-1. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: