• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: FC Midtjylland - Brøndby IF

Foto: Getty Images

Superligaens nummer et og to mødes i et topbrag i Herning søndag.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: MCH Arena, Herning
Dommer: Jakob Kehlet
På TV: 3+
Hashtag: #fcmbif #sldk

Holdnyt:
FC Midtjylland:
De danske mestre fra FC Midtjylland ligger på andenpladsen i Superligaen, men vinder man søndag over toprivalerne fra Brøndby, overtager man også førstepladsen fra netop BIF.

Brian Priskes tropper indledte foråret med et overraskende og skuffende nederlag på 1-2 hjemme mod SønderjyskE, men siden har man hevet tre sejre i træk, uden man dog for alvor har sprudlet offensivt.

Sory Kaba var tilbage i startopstillingen senest - og det tilmed med mål - og dermed er tyske Luca Pfeiffer tilbage på bænken bag det klare førstevalg i FCM-angrebet.

Midtjylland kommer til opgøret uden angriber Junior Brumado, men Gustav Isaksen er tilbage i truppen. 

Brøndby IF:
Superligaens tophold har indledt foråret med 10 point i fire kampe, og dermed har klubben bare fortsat de imponerende takter fra efteråret.

Klubben fører Superligaen og kan nøjes med uafgjort i Herning, hvis man skal holde førstepladsen i Superligaen.

Senest blev det til 2-1 hjemme mod Vejle Boldklub, og kampen viste meget godt nogle af de ting, Brøndby kan under Niels Frederiksen. I stedet for at stædigt at holde fast, ændrer man gerne i tingene, hvis noget ikke fungerer. Mod Vejle valgte man at spille lange bolde til sidst, fordi man med korte afleveringer kom til at sætte kuglen lidt for meget på spil.

Brøndby har bare spillet en enkelt kamp uafgjort i denne sæson, og det er også en del af forklaringen på, at man ligger øverst i tabellen.

BIF er uden Blas Riveros, der er langtidsskadet, mens både Rezan Corlu og Andrija Pavlovic er ude med nogle skavanker.

Michael Lumb er tilbage i truppen, efter at han var ude i sidste uge.  

Karantæne:
FC Midtjylland: Ingen
Brøndby IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (4-2-3-1): Hansen - Cools, Sviatchenko, Scholz, Paulinho - Onyeka, Cajuste - Dreyer, Evander, Sisto - Kaba

Brøndby IF (3-5-2): Schwäbe - Hermannsson, Maxsø, Jung - Mensah, Frendrup, Lindstrøm, Radosevic, Bjur - Hedlund, Uhre

Profilen:
Morten Frendrup spiller sin Superliga-kamp nummer 50, når Brøndby gæster Herning. Og den 19-årige midtbanespiller har efterhånden udviklet sig til en profil i maskinerummet hos de blå-gule. Hold øje med Frendrup, der med sikkerhed får nogle kampe og slag på midtbanen, hvor han står over for Cajuste, Onyeka og Evander.

Vidste du, at..:
Både Mikael Uhre og Jesper Lindstrøm har noteret sig for ni mål i denne sæsons Superliga, og dermed er de delt på førstepladsen på topscorerlisten. Brøndby har totalt set sat 34 scoringer ind, og det er flest af alle hold. Uhre og Lindstrøm har stået for over 50 procent af de scoringer, så FC Midtjylland går nok klogt i at holde øje med de to offensive Brøndby-profiler.

Dom:
Det er en vaskeægte topkamp, der venter i Herning, og det bliver interessant at se, om de danske mestre kan tromle Brøndby, eller om udeholdet kan snyde Midtjylland. FCM er favorit til opgøret qua hjemmebanen, rutinen og status som forsvarende dansk mester, men Brøndby har et snu hold, der har vist sig langtidsholdbar og med god kvalitet i begge ender.

I en spændende kamp, vi tror kommer til at bølge frem og tilbage, forventer vi dog, at FC Midtjylland til sidst har en tand mere kvalitet end Brøndby. 2-1 til FCM i topkampen fra Herning.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020