Optakt: FC Midtjylland - Hvidovre IF
Foto: Getty Images
Superliga

Optakt: FC Midtjylland - Hvidovre IF

Superligaen åbner med et opgør mellem en af mesterskabsfavoritterne i form af FCM, der møder oprykkerne Hvidovre, som er i Superligaen for første gang siden 1997.

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 19.00
Spillested: MCH Arena, Herning
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #fcmhif #sldk

Holdnyt:
FC Midtjylland:
Det blev en skuffende sæson senest for FC Midtjylland, der ikke kom med i mesterskabsspillet. Men plasteret på såret var, at man formåede at tage syvendepladsen og også en billet til Europa.

Nu har træner Thomas Thomasberg fået en hel opstart med sit hold, og samtidig kan han glæde sig over, at ledelsen har styrket truppen med køb af Sverrir Ingi Ingason til midterforsvaret og Cho Gue-sung til angrebet. Og til midtbanen er der kommet bredde ind i form af norske Iver Fossum og André Rømer.

Det er stadig ventet, at FCM henter mere ind, men noget afhænger nok også af, hvem man mister. Farvel ventes det at blive til Emam Ashour, og så ender det efter alt at dømme også med et salg af angriber Gustav Isaksen. FCM har intet imod at spille med Isaksen, så længe han ikke er snublende nær en ny klub. Derfor er det også ventet, at han spiller fra start mod Hvidovre.

Selv om FCM også har købt André Rømer, er midtbanespilleren ikke klar til at spille for klubben før i august, da han færdiggør måneden i IF Elfsborg.

Testkampene har budt på et nederlag til AaB og en sejr på 4-3 over FC Fredericia, så Thomas Thomasberg har nok nogle panderynker, da det er mange mål at lukke ind mod et hold fra NordicBet Ligaen. Senest fik man dog vendt 0-2 til 3-2 mod AGF.

Joel Andersson er skadet og ude af opgøret. Svenskeren er blevet opereret og misser det meste af efteråret. Ude er også Mark Ugboh, Victor Bak og Junior Bruamdo. Der er lidt tvivl om Paulinho og Stefan Gartenmann, der sad ude af sidste testkamp med mindre skader. Men de er i første omgang med i truppen.

Med i truppen er også Sory Kaba og Marrony, der begge var udlejet fra FCM i sidste sæson.

Hvidovre IF:
Efter mere end 20 år er Hvidovre IF tilbage i landets bedste række, og der venter en yderst svær kamp i første runde, hvor man møder FC Midtjylland.

Hvidovre har mistet et par profiler denne sommer i Andreas Pyndt og Fredrik Carlsen, men man har hentet Mathias Gehrt, Nicolai Geertsen, Mads Kaalund, Adrian Kappenberger og Jeffery Adjei-Broni. Og så har man lejet Marco Ramkilde i AaB.

Senest er Jonas Gemmer blevet købt, og han er derfor i spil til opgøret mod sin tidligere klub. 

Der venter en svær opgave med at holde Hvidovre i ligaen for træner Per Frandsen, hvis mandskab ikke er fuldtidsprofessionelt, og hvor man kun har enkelte profiler i truppen.

Men der er god holdånd, og i NordicBet Ligaen scorede man flest mål af alle hold. Den positive fodbold og troen på, at det kan lade sig gøre, tager Hvidovre IF med ind til Superligaen.

Testkampene har budt på sejre over Hillerød, Eichede og Næstved, mens man har tabt til Lyngby, Vejle og Nykøbing.

Samtidig har Hvidovre nogle skadesudfordringer til opgøret i Herning. Marcus Lindberg har siddet ude med en hjernerystelse, men ventes at træne i denne uge. Marco Ramkilde er også tilbage efter lidt lyskeproblemer, mens Magnus Fredslund har haft lidt udfordringer med en tå. 

Nicolai Clausen og Tobias Thomsen er også ved at være klar, mens nyindkøbet Mathias Gehrt sidder ude med en revne i en knogle.

Karantæner:
FC Midtjylland: Ingen
Hvidovre IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (4-4-2): Lössl - Dalsgaard, Ingason, Gartenmann, Paulinho - Gigovic, Martinez, Olsson, Simsir - Isaksen, Gue-sung

Hvidovre IF (4-5-1): Djukic - Iljazovski, Stenderup, Olsen, Nielsen - Jakobsen, Kaalund, Lund Nielsen, Spelmann, Papuga - Lindberg

Dom:
Hjemmeholdet skal forsøge at få en god start på sæsonen, så man kan vise, at sidste sæsons skuffelse var en enlig svale. Man skal vise, at man kan true FCKøbenhavn i toppen af rækken.

Men det kræver tre point mod Hvidovre IF, der kommer med masser af gå-på-mod og glæde, efter man overraskende rykkede op i Superligaen.

Hvidovre har groft sagt ikke noget at tabe, men der venter en rigtig svær kamp mod et stærkt og sultent FCM-hold.

Thomas Thomasbergs mandskab kommer til at have for meget for Hvidovre, er vores forventning. 3-1 til hjemmeholdet. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: