• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Martin Davidsen

Optakt: FC Midtjylland - OB

Optakt: FC Midtjylland - OB
Illustration

FC Midtjylland sukker efter en hjemmesejr, men nu er muligheden til stede mod OB, der ikke har vundet i Herning siden 2005.

Af Martin Davidsen

Fakta om #fcmob

- For første gang siden sæsonstarten går FC Midtjylland ind til en kamp uden at ligge nummer et i Superligaen. Midtjyderne har ét point op til AaB på førstepladsen. 

- OB er ubesejret i de seneste fire kampe, hvor det dog kun er blevet til en sejr over Brøndby. Senest spillede fynboerne 2-2 mod Viborg på udebane. 

- FC Midtjylland har tabt sine to seneste hjemmekampe i Superligaen. Taber holdet igen, er det første gang i fem år, at midtjyderne taber tre hjemmekampe i træk. 

- OB har lukket mål ind i klubbens seneste 12 kampe. Det er den længste periode uden clean sheets siden efteråret 2010. 

- FC Midtjylland har ikke spillet uafgjort i Superligaen siden den 19. oktober. Holdet er nu oppe på 13 kampe i træk uden at spille uafgjort. 

Citatet: Glen Riddersholm til tipsbladet.dk efter nederlaget til AaB i sidste runde:
- Jeg synes egentlig, at vi leverer en fin indsats, men AaB er et sindssygt godt hold offensivt. Der er otte kampe endnu i Superligaen, og vi må se, om ikke vi kan slå tilbage.

På tv: Lørdag klokken 17.00 på TV3 Sport

Skader: FC Midtjylland må undvære Erik Sviatchenko og Izunna Uzochukwu i resten af sæsonen, mens Femi Alijore næppe heller kommer i kamp og Morten 'Duncan' Rasmussen definitivt er ude, men så kan Tim Janssen muligvis komme i kamp. Gæsterne fra OB har alle mand klar på nær den langtidsskadede reserve Dusan Djuric.

Karantæner: Kristian Bak og Sylvester Igboun (FC Midtjylland)

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (4-5-1): Lössl – Afriyie, Banggaard, Dickoh, Juelsgård – Hassan, Larsen, Poulsen, Andersson, Sisto - Janssen

OB (4-4-2): Toppel – Ruud, Møller Christensen, K. Larsen, Skulason – Falk, Spelmann, Busuladzic, E. Larsen – Abdellaoue, Skoubo  

Dom: OB har ikke vundet i Herning siden december 2005, men FC Midtjylland har ikke været skræmmende på hjemmebane i dette forår. Alligevel bør midtjyderne have kvaliteterne til at presse OB's sårbare defensiv og tage sejren. Vi byder på en 2-1-sejr til hjemmeholdet. 

En 2-1-sejr til FC Midjtylland giver odds 9,20 hos Danske Spil - spil på kampen her.